search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:59
MENU CLOSE

Τριγμοί στο ΠΑΣΟΚ – 15 βουλευτές εκτός της «κομματικής γραμμής»

01.11.2012 07:08

Ο… κακός χαμός έγινε στην έκτακτη σύσκεψη της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, που συγκάλεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή την διαφοροποίηση της στάσης 15 βουλευτών επί της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις.

Ο… κακός χαμός έγινε στην έκτακτη σύσκεψη της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, που συγκάλεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή την διαφοροποίηση της στάσης 15 βουλευτών επί της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι «όποιος δεν θέλει να ψηφίσει τα μέτρα χωρίζουν οι δρόμοι μας» ενώ τόνισε πως έπειτα από την ψήφιση των μέτρων θα πρέπει να ξαναγνωριστούμε στην κυβέρνηση.
 
«Για ποια τρικομματική κυβέρνηση μιλάμε; Πώς είναι δυνατόν στο ΠΑΣΟΚ να γίνονται διαγραφές και να ματώνουμε και να μην ισχύει το ίδιο για τη ΔΗΜΑΡ;» είπε ο κ. Βενιζέλος ενώ παράλληλα ανακοίνωσε την πρόθεσή του να φέρει πρόταση στη Βουλή για αλλαγή του εκλογικού νόμου στην κατεύθυνση της απλής αναλογικής με κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών.
 
Στην εισήγησή του ο κ. Βενιζέλος φέρεται να είπε «Χθες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα η συντριπτική πλειοψηφία τάχθηκε υπέρ της έγκρισης των δημοσιονομικών μέτρων. Δυστυχώς, σήμερα, μέσα από μια σειρά ατυχών συμπτώσεων, το ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε να ψηφίζει 'όχι' ή 'παρών' στην κρίσιμη διάταξη των αποκρατικοποιήσεων. Τις συλλογικές διαδικασίες όμως δεν αρκεί να τις ζητάς ή να τις εκβιάζεις. Πρέπει και να τις σέβεσαι».
 
Αυτές οι δηλώσεις είχαν ως αποτέλεσμα, λίγο πριν την λήξη της έκτακτης σύσκεψης, να αποφασιστεί η διενέργεια ψηφοφορίας προκειμένου να αποτυπωθεί στην κάλπη η διάθεση των βουλευτών. Εκεί το κλίμα έγινε αρκετά «θερμό» με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να αντιδρά έντονα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «κάποιοι εδώ μέσα ακολουθούν τη λογική… όλα τα κιλά όλα τα λεφτά. Όταν δουν ότι εξασφαλίζεται πλειοψηφία δηλώνουν 'παρών' ή 'καταψηφίζουν'. Είναι τζάμπα μάγκες».
 
Ο Κώστας Σκανδαλίδης που πήρε το λόγο είπε ότι δεν έχει καμία σχέση με τους λομπίστες που συνδιαλέγονται με τα συμφέροντα για να γίνουν αρχηγοί ούτε με τους λαθρεπιβάτες της εξουσίας. «Να κάνουμε την τελική συζήτηση όταν θα γνωρίζουμε όλα τα μέτρα. Εγώ σήμερα σε τέτοια ψηφοφορία δεν λαμβάνω μέρος», ξεκαθάρισε.
 
Την ίδια θέση πήρε και ο Γιάννης Κουτσούκος προκαλώντας την «έκρηξη» του κ. Βενιζέλου. «Εσύ και ο Παραστατίδης επιστρέψατε στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ επειδή κάνατε δημόσια δήλωση ότι θα στηρίξετε την προσπάθεια για τη σωτηρία της χώρας. Τώρα αθετείτε τη δέσμευση σας και θα κάνετε ξανά ότι κάνατε τον Φεβρουάριο στο δεύτερο μνημόνιο;».
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Θεόδωρος Παραστατίδης, που απουσίαζε από τη συνεδρίαση της ΚΟ, όπως και οι Γιώργος Παπανδρέου και Ανδρέας Λοβέρδος, έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μέτρα.
 
«Σήμερα ήμασταν αυτοδιοικούμενο και ασύντακτο κοπάδι. Αν πάμε έτσι διχασμένοι στη Βουλή για τα μέτρα θα διαλυθεί η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ»,  παρενέβη ο Νίκος Σηφουνάκης.
 
Ο Ιωάννης Δριβελέγκας και η Θεοδώρα Τζάκρη επιφυλάχθηκαν να αποφασίσουν ενώ ερώτημα παραμένει η στάση που θα κρατήσει ο Μάρκος Μπόλαρης, ο οποίος λίγο πριν λήξει η συνεδρίαση μέσα σε αναταραχή και έντονο εκνευρισμό εξαιτίας της πίεσης που ασκούσε στους βουλευτές ο κ. Βενιζέλος ακούστηκε να λέει: «Εγώ δεν είμαι δηλωσίας».
 
Τελικά, η πλειοψηφία της Κ.Ο. έδωσε εξουσιοδότηση να διαπραγματευτεί μέχρι την τελευταία στιγμή τη βελτίωση των μέτρων, με πολλούς βουλευτές να επισημαίνουν ότι η συμμαχία με τη ΔΗΜΑΡ είναι πλέον χαμένη υπόθεση.

Οι διάλογοι είναι από το news247.gr.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:58