search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:04
MENU CLOSE

Συνελήφθη ο δραπέτης Μιχάλης Μακρυγιάννης

01.11.2012 07:41
Συνελήφθη ο δραπέτης Μιχάλης Μακρυγιάννης - Media

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ο 50χρονος ισοβίτης Μιχάλης Μακρυγιάννης, ο οποίος αναζητούταν από τα τέλη Αυγούστου, καθώς δεν επέστρεψε στις φυλακές της Λάρισας, μετά την πενθήμερη άδεια που του είχε χορηγηθεί.

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ο 50χρονος ισοβίτης Μιχάλης Μακρυγιάννης, ο οποίος αναζητούταν από τα τέλη Αυγούστου, καθώς δεν επέστρεψε στις φυλακές της Λάρισας, μετά την πενθήμερη άδεια που του είχε χορηγηθεί.
 
Όπως έγινε γνωστό, ο 50χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής και της ΕΚΑΜ σε διαμέρισμα στο Περιστέρι.
 
Στο διαμέρισμα βρέθηκε επίσης μια γυναίκα, ενώ από την ίδια περιοχή προσήχθησαν και ανακρίνονται δυο αλλοδαποί, καθώς ερευνάται το ενδεχόμενο να εμπλέκονται σε αξιόποινες πράξεις όσο καιρό οι αρχές αναζητούσαν τον 50χρονο.
 
Ο Μιχάλης Μακρυγιάννης εξέτιε ποινή τετράκις ισόβια για πέντε δολοφονίες, τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας, ένοπλες ληστείες και συμπλοκές, καθώς και σωρεία άλλων εγκληματικών πράξεων.
 
Ο 50χρονος ισοβίτης κρατείτο το τελευταίο χρονικό διάστημα στις φυλακές της Λάρισας, όπου είχε υποβάλει συνολικά έξι αιτήματα χορήγησης πενθήμερης άδειας, τα οποία το ένα μετά το άλλο απορρίπτονταν.
 
Στις 9 Αυγούστου είχε υποβάλει νέο αίτημα, για το οποίο υπήρξε θετική εισήγηση του εισαγγελέα.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως το καλοκαίρι του 2006 πάλι είχε πάρει άδεια από τις φυλακές Αλικαρνασσού και εξαφανίστηκε, με τους εκπροσώπους των φυλακών να κάνουν λόγο «για άψογη συμπεριφορά του κρατούμενου», ο οποίος τους είχε δώσει τον… λόγο της τιμής του ότι θα επέστρεφε.
 
Τελικά συνελήφθη εκ νέου τον Οκτώβριο του 2007 στο Χαϊδάρι. Ακινητοποιήθηκε μέσα σε ένα κλεμμένο αυτοκίνητο μάρκας BMW, έπειτα από τροχαίο ατύχημα που προκάλεσαν σκόπιμα οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:00