search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:12
MENU CLOSE

Στη «λίστα Λαγκάρντ» Βουλγαράκης-Πελέκη

01.11.2012 08:29
Στη «λίστα Λαγκάρντ» Βουλγαράκης-Πελέκη - Media

Στη «λίστα Λαγκάρντ» τα ονόματα των Γιώργου Βουλγαράκη και Κατερίνας Πελέκη, επιβεβαιώνει ο οικονομικός Εισαγγελέας, Γιώργος Πεπόνης.

Στη «λίστα Λαγκάρντ» τα ονόματα των Γιώργου Βουλγαράκη και Κατερίνας Πελέκη, επιβεβαιώνει ο οικονομικός Εισαγγελέας, Γιώργος Πεπόνης.
 
Συγκεκριμένα, ο κ. Πεπόνης με επιστολή του προς την Επιτροπή Ελέγχου Πόθεν Έσχες της Βουλής, αναφέρει πως τα συγκεκριμένα πρόσωπα είναι μέσα στη λίστα, ενώ επισυνάπτει και τα στοιχεία του λογαριασμού που διατηρούσε το ζευγάρι στην ελβετική τράπεζα HSBC.
 
Η επιτροπή, με ομόφωνη απόφασή της, έδωσε εντολή στους ορκωτούς λογιστές να διενεργήσουν τον προβλεπόμενο από τον νόμο αναδρομικό έλεγχο και να υποβάλλουν το συντομότερο δυνατόν το σχετικό πόρισμα.
 
Σημειώνεται ότι ο εποπτεύων το οικονομικό έγκλημα, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Νίκος Παντελής είχε δώσει εντολή την περασμένη εβδομάδα στους οικονομικούς εισαγγελείς, Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη να διαβιβάσουν στη Βουλή τα ονόματα όλων των πολιτικών που βρίσκονται τόσο στην «λίστα Λαγκάρντ» όσο και στην άλλη λίστα που είχε δει το φως της δημοσιότητας και περιελάμβανε τα ονόματα των 36 πολιτικών προσώπων που ερευνά το ΣΔΟΕ.
Στη συνέχεια βγήκε στη δημοσιότητα από τον Κώστα Βαξεβάνη ο κατάλογος με τους 2.059 καταθέτες της τράπεζας HSBC, που είχε στα χέρια του. Στην λίστα αυτή υπήρχαν και οι δύο επίμαχες εγγραφές, η υπ' αριθμ. 1332, με το όνομα "Peleki Ekaterini" και η 989 με το όνομα "Voulgaraki Aikaterini".
Η αντίδραση από την πλευρά Βουλγαράκη ήρθε από τον ίδιο μέσω twitter. «Zούμε εποχές του αλήστου μνήμης Τόμπρα», σημείωσε και δήλωσε πως «ούτε εγώ, ούτε η σύζυγος μου είχαμε ή έχουμε καμία εξωχώρια εταιρεία ούτε λογαριασμό στο εξωτερικό. Η αλήθεια θα λάμψει σύντομα για μια ακόμη φορά».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:12