search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 19:29
MENU CLOSE

Τσίπρας: Η Κυβέρνηση των νεοφιλελεύθερων Μουτζαχεντίν ξεπουλά τη χώρα

01.11.2012 08:54
Τσίπρας: Η Κυβέρνηση των νεοφιλελεύθερων Μουτζαχεντίν ξεπουλά τη χώρα - Media

Από το Ηράκλειο ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ μίλησε ξανά για Κυβέρνηση «μειοψηφίας και ειδικού σκοπού» που όμως δεν θα επιτύχει το στόχο της «γιατί οι απειλές τους δεν περνάνε πια».

Από το Ηράκλειο ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ μίλησε ξανά για Κυβέρνηση «μειοψηφίας και ειδικού σκοπού» που όμως δεν θα επιτύχει το στόχο της «γιατί οι απειλές τους δεν περνάνε πια».
Σφοδρή επίθεση στην Κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν εξαπέλυσε χθες βράδυ από το Ηράκλειο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας .
Ο κ. Τσίπρας , με αφορμή και την ψηφοφορία στη Βουλή για τις αποκρατικοποιήσεις, έκανε λόγο για «κυβέρνηση νεοφιλελεύθερων Μουτζαχεντίν που ετοιμάζεται να ξεπουλήσει τη χώρα με τη μειοψηφία»
Μιλώντας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον κινηματογράφο ΑΣΤΟΡΙΑ με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου , ο κ. Τσίπρας επεσήμανε χαρακτηριστικά: «148 βουλευτές αποφάσισαν σήμερα (σ.σ. χθες) να ξεπουλήσουν όλες τις ΔΕΚΟ. Αυτό το πράγμα είναι πρωτοφανές, δεν έχει ξανασυμβεί στα δημοκρατικά χρονικά».
Μίλησε ξανά για Κυβέρνηση «μειοψηφίας και ειδικού σκοπού απαξίωσης» που όμως δεν θα επιτύχει το στόχο της «γιατί οι απειλές τους δεν περνάνε πια»
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, η δανειακή δόση των 31,5 δις θα δοθεί έτσι κι αλλιώς, «όχι γιατί τελειώνουν τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας στις 16 Νοεμβρίου, όπως υποστηρίζουν, αλλά για να σωθούν οι Τράπεζες και η ίδια η Ευρωζώνη». Γιατί , όπως υποστήριξε, αν καταρρεύσει η Ελλάδα θα καταρρεύσει και η Ευρωζώνη και αυτό «είναι κάτι που δεν το θέλει η κ. Μέρκελ».
Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε για μία ακόμη φορά ότι στο δίλλημα «Μνημόνιο ή Δημοκρατία» απαντάμε Δημοκρατία και τόνισε : «Στο δίλλημα της μοιραίας Τριανδρίας των Μνημονιακών Μνημόνιο ή Χάος απάντησαν οι ίδιοι σήμερα στη Βουλή : Και Μνημόνιο Και Χάος»
Επεσήμανε τέλος ότι η κυβέρνηση «της προχωρημένης κοινωνικής αποσύνθεσης και την ηθικής και πολιτικής σήψης δεν νομιμοποιείται να φέρει στη Βουλή τα μέτρα των νέων περικοπών .

Η Κρήτη παράδειγμα «χαμένης ευκαιρίας»
Από την ομιλία του κ. Τσίπρα δεν θα μπορούσαν να λείψουν και οι αναφορές στην Κρήτη, για την οποία υποστήριξε ότι μένει στο περιθώριο της ανάπτυξης και αποτελεί  «παράδειγμα χαμένης ευκαιρίας».
Κατά τον ίδιο ο ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει στο να ανατρέψει αυτή  την εικόνα , μεταξύ άλλων με την ενίσχυση και αναβάθμιση της βιολογικής καλλιέργειας και παραγωγής, την ενδυνάμωση της μεταποίησης στα τρόφιμα, την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών ενέργειας , την αξιοποίηση των εκπαιδευτικών και ακαδημαϊκών συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νησιού.

Πηγή: cretalive.gr
 
 
 
 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 19:28