search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:51
MENU CLOSE

«Skyfall»

01.11.2012 22:00
«Skyfall» - Media

Βαθμολογία***
 
Κι όμως, θα γράψει ιστορία. Χωρίς να λείπουν τα εντυπωσιακά εφέ και η απίστευτη δράση, ο Τζέιμς Μποντ του Σαμ Μέντες έχει ψυχή και προσωπικότητα. Τον υποδύεται φυσικά ο Ντάνιελ Κρεγκ

Βαθμολογία***
 
Κι όμως, θα γράψει ιστορία. Χωρίς να λείπουν τα εντυπωσιακά εφέ και η απίστευτη δράση, ο Τζέιμς Μποντ του Σαμ Μέντες έχει ψυχή και προσωπικότητα. Τον υποδύεται φυσικά ο Ντάνιελ Κρεγκ.
 
Σκηνοθεσία: Σαμ Μέντες.
Πρωταγωνιστούν: Ντάνιελ Κρεγκ, Τζούντι Ντενς, Ρέιφ Φάινς, Ναόμι Χάρις, Χαβιέ Μπαρδέμ, Άλμπερτ Φίνεϊ, Μπερενίς Μαλρό.
 
Η ταινία συμπίπτει με τα πενήντα χρόνια «γένεσης» του θρυλικότερου και μακροβιότερου πράκτορα στην Ιστορία του κινηματογράφου. Το γεγονός δεν πέρασε καθόλου απαρατήρητο από τους παραγωγούς, που φρόντισαν η ταινία να σταθεί στο «ύψος» των περιστάσεων. Και το κατάφεραν, αφού για πολλούς το «Skyfall», η καινούργια περιπέτεια του Τζέιμς Μποντ, ίσως να είναι η καλύτερη της σειράς. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο έμπειρος Σαμ Μέντες, ο οποίος συμπύκνωσε σε περίπου δυόμισι ώρες την προβληματική αλλά και το ιδεολογικό μπαγκράουντ, που κάθε φορά άφηναν το στίγμα τους στις ταινίες του Μποντ. Αυτή τη φορά η δράση μάς μεταφέρει στην Τουρκία, εκεί όπου μια σειρά λαθών έχει ως αποτέλεσμα να εκτεθούν ανεπανόρθωτα κάποιοι από τους σημαντικότερους μυστικούς πράκτορες του κόσμου. Και σαν να μην έφτανε αυτό, τα γραφεία της ΜΙ6 δέχονται βομβιστική επίθεση με συνέπεια η αρχηγός Μ να δεχτεί μεγάλη πίεση για δραστικά μέτρα από τον νέο πρόεδρο της Επιτροπής των Μυστικών Υπηρεσιών. Η Μ αντιλαμβάνεται πως και η ίδια της η ζωή βρίσκεται σε κίνδυνο, γι’ αυτό ζητάει βοήθεια από τον Μποντ, τον μοναδικό άνθρωπο που μπορεί να εμπιστευτεί. Αυτός αναλαμβάνει δράση και σύντομα συνειδητοποιεί πως ένα από τα κλειδιά για να λύσει το μυστήριο είναι η αντιμετώπιση του σκοτεινού του παρελθόντος. Σύμμαχός του, η πράκτορας Ιβ και βασικός του αντίπαλος ο διαβολικός και μυστηριώδης Σίλβα.
 
Ακόμα και να μην είναι ο καλύτερος Μποντ, σίγουρα θα μείνει στην Ιστορία ως ο πιο ολοκληρωμένος. Και αυτό γιατί ο Μέντες συνδυάζει με εξαιρετικό τρόπο την παραδοσιακή θεαματική δράση και τα εφέ του είδους με την εκ βαθέων καταγραφή των χαρακτήρων και των συναισθημάτων. Ένας εντελώς ανθρωποκεντρικός, αυτοσαρκαστικός Μποντ, απογυμνωμένος – ποτέ αποδυναμωμένος – από τον μανδύα του Σούπερμαν και παραδομένος στους υπαρξιακούς και ψυχολογικούς του κλυδωνισμούς. Τα ίδια ισχύουν και για την Μ. Λεπτομερής δραματουργική επεξεργασία προσώπων και καταστάσεων, σοφά μοιρασμένη δράση, υποβλητική ατμόσφαιρα, υπέροχο μουσικό θέμα από την Adele, το γνωστό σαρδόνιο χιούμορ και φυσικά οι καθοδηγούμενες με μαεστρία ερμηνείες, σφραγίζουν την καινούργια περιπέτεια του πράκτορα 007, που ίσως αποδειχθεί η καλύτερη της χρονιάς.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:51