search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:11
MENU CLOSE

Απαισιόδοξοι οκτώ στους 10 Έλληνες

01.11.2012 12:42
Απαισιόδοξοι οκτώ στους 10 Έλληνες - Media

Βραβείο απαισιοδοξίας παίρνουν οι Έλληνες, με βάση έρευνα της ALCO για το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών(ΕΒΕΑ).

Βραβείο απαισιοδοξίας παίρνουν οι Έλληνες, με βάση έρευνα της ALCO για το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών(ΕΒΕΑ).
 
Το ποσοστό μάλιστα της απαισιοδοξίας που σχετίζεται με τα «προσωπικά» τους οικονομικά αυξήθηκε κατά δύο μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση και φθάνει το 83%.  Αντίστοιχα, μειώθηκε το ποσοστό αισιοδοξίας από το 9% της προηγούμενης περιόδου στο 6%, ενώ  αυξήθηκε το ποσοστό των ερωτηθέντων που δε συμμετείχαν από το 10% στο 11%.
 
Ανάλογη είναι η εικόνα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, όπου το 80% των Ελλήνων δηλώνει απαισιόδοξο και μόνον το 6% διακατέχεται από «τόνους αισιοδοξίας».
 
Το χειρότερο ωστόσο είναι πως το ποσοστό της απαισιοδοξίας, όχι μόνον αυξάνεται, αλλά και παραμένει εδώ και ένα χρόνο πάνω από το 80%.
 
Επίσης, ένα 86% δήλωσε ότι η μείωση του κόστους εργασίας και των αποζημιώσεων δε θα συμβάλουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Αντίθετα, μόλις το 5% απάντησε θετικά, ενώ το υπόλοιπο 9% αποφάσισε να μην συμμετάσχει.
 
Σε άλλο ερώτημα που αφορά στα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης κυβέρνησης-δανειστών, το 70% των ερωτηθέντων τα αξιολόγησαν αρνητικά.
 
«Είναι εμφανές ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι πολίτες, εργαζόμενοι, επιχειρηματίες, συνταξιούχοι, είναι αντίθετοι με τις πολιτικές λιτότητας που θέλουν να επιβάλουν οι εταίροι και δανειστές μας, ενώ έχει αρχίσει να αμφισβητείται από την κοινή γνώμη το κατά πόσο η λήψη των σκληρών μέτρων είναι αναγκαία προϋπόθεση την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:11