search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:33
MENU CLOSE

Ένα φράγμα θα σώσει τη Νέα Υόρκη

01.11.2012 22:00
Ένα φράγμα θα σώσει τη Νέα  Υόρκη - Media

Η Αμερική προσπαθεί να συνέλθει από το καταστροφικό χτύπημα  του τυφώνα «Σάντι». 

Η Αμερική προσπαθεί να συνέλθει από το καταστροφικό χτύπημα  του τυφώνα «Σάντι». Εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις παραμένουν ακόμη χωρίς ρεύμα και τις ανέσεις της σύγχρονης ζωής (ψυγείο, τηλεόραση, τηλέφωνο) και οι πληγές θα πάρει καιρό να κλείσουν.

Οι επιστήμονες και  οι ειδικοί ψάχνουν όμως τον κατάλληλο  τρόπο ώστε να θωρακίσουν τη Νέα  Υόρκη και να μην είναι η  πόλη απροστάτευτη στην οργή της φύσης. Το μεγαλύτερο πρόβλημα προήλθε από  τα νερά που πλημμύρισαν τους δρόμους, τα μαγαζιά, το μετρό και η λύση υπάρχει και εφαρμόζεται στην Ευρώπη (π.χ. στην Ολλανδία). Ένα μεγάλο και ανθεκτικό φράγμα θα μπορούσε να κρατήσει την υδάτινη απειλή μακριά και την πόλη πιο ασφαλή.

Ο ωκεανολόγος Μάλκολμ Μπόουμαν, καθηγητής σε πανεπιστήμιο του Λονγκ Άϊλαντ είχε προβλέψει ότι κάποια μέρα θα γινόταν αυτό που βίωσε η μητρόπολη τη Δευτέρα και είχε προειδοποιήσει τις αρμόδιες αρχές.

Μάλιστα με πρωτοβουλία δική του και ενός συναδέλφου του δύο  ευρωπαϊκές εταιρείες με ειδικότητα στην κατασκευή φραγμάτων έκαναν μελέτες και σχέδια για την  προστασία της Νέας Υόρκης. Το όλο  σχέδιο θα στοιχίσει 6 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό πολύ μεγάλο- ειδικά σε τέτοιες  περιόδους.

Ο δήμαρχος Μάϊλ Μπλούμπεργκ παραδέχτηκε ότι η συγκεκριμένη πρόταση ήταν μία εκ των πολλών που έπεσαν στο τραπέζι για την προστασία της πόλης από τις φυσικές καταστροφές και ομολόγησε ότι οι αρχές προσανατολίζονταν σε άλλες λύσεις, πιο εύκολες και λιγότερο δαπανηρές.

Αμ σκεφτεί κανείς ότι  οι καταστροφές από τον τυφώνα θα στοιχίσουν στην πόλη περίπου 20 δις. δολάρια και ότι άλλα τόσα χάθηκαν  από το κλείσιμο του χρηματιστηρίου και των επιχειρήσεων για 3 μέρες, το ποσό που ζητούσαν οι ευρωπαϊκές εταιρείες φαντάζει μάλλον μικρό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:33