search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:02
MENU CLOSE

Υπάρχουν εναλλακτικές

02.11.2012 17:52
oldphotos21351792320.jpg

Με σύνθημα «όσοι πιστοί προσέλθετε» φαίνεται πως θα πορευτεί τελικά η τρικομματική κυβέρνηση στις κρίσιμες ψηφοφορίες που θα διεξαχθούν την προσεχή περίοδο. 

Με σύνθημα «όσοι πιστοί προσέλθετε» φαίνεται πως θα πορευτεί τελικά η τρικομματική κυβέρνηση στις κρίσιμες ψηφοφορίες που θα διεξαχθούν την προσεχή περίοδο. Και αναφερόμαστε φυσικά σε όσους βρίσκονται «εντός» των κοινοβουλευτικών τειχών, γιατί εκτός Βουλής… οι «πιστοί» μετριούνται πλέον στα δάχτυλα (του ενός χεριού εννοείται).
 
Μετά και το μπάχαλο ανεξαρτητοποιήσεων, αποχών και δημόσιων αμφισβητήσεων που πυροδότησε στους κομματικούς κόλπους των τριών συνεταίρων η ψηφοφορία για τις αποκρατικοποιήσεις, αναρωτιέται κανείς εάν θα καταφέρουν να παραμείνουν «τρία» κόμματα μέχρι τη νέα (κρίσιμη, όπως πάντα) ψηφοφορία. Βέβαια, δεν θα τα βάψουμε και μαύρα επειδή στο ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει να μείνει – κυριολεκτικά – μόνο ο Ε. Βενιζέλος ή επειδή στη ΔΗΜΑΡ δεν αντιλαμβάνονται ότι δεν αποτελεί θεμιτή πολιτική στάση να αναγνωρίζει κανείς την κατακρεούργηση των εργασιακών δικαιωμάτων – και να διαφωνεί, υποτίθεται, με αυτήν – αλλά να συνεχίζει να στηρίζει την κυβέρνηση. Ούτε μας λυπεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι οι δύο τους, μαζί με τη Ν.Δ., χάνουν 15 μονάδες μέσα σε μόλις τρεις μήνες μνημονιακής συγκυβέρνησης… Αυτά, τολμάει να πει κανείς, είναι τα «καλά» νέα.
 
Το πρόβλημα δεν βρίσκεται σε όσα φαίνεται να αντιλαμβάνεται και κατ’ επέκταση να απορρίπτει η ελληνική κοινωνία. Το πρόβλημα εντοπίζεται στο… κενό που ακολουθεί αυτή την απόρριψη.
 
Μέσα σε ένα κλίμα ολοκληρωτικής αποσύνθεσης των παραδοσιακών κομμάτων εξουσίας (και των θυγατρικών τους) και παρά το γεγονός ότι επιβεβαιώνεται με κάθε ευκαιρία πως έχουν χάσει και τα τελευταία ψήγματα αξιοπιστίας στα μάτια των πολιτών, οι τελευταίοι παραμένουν «μετέωροι» ως προς τις πιθανές – και υπάρχουσες – εναλλακτικές.
 
Η παρατεταμένη απογοήτευση, η οποία οδηγεί μεγάλα τμήματα της κοινωνίας στην απάθεια της παρατήρησης της συντελούμενης καταστροφής, φαίνεται πως τείνει να γίνει δεύτερη φύση των Ελλήνων. Μοιάζουμε να έχουμε αποδεχτεί πως πάμε στο άγνωστο με βάρκα… όχι την ελπίδα, αλλά την απελπισία. Και επειδή είναι γνωστό ότι όσο πιο πολύ κοιμάται κανείς τόσο πιο πολύ νυστάζει, καλό θα ήταν να αντιληφθούμε ότι όσο πιο γρήγορα αφυπνιστούμε και πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας τόσο περισσότερες πιθανότητες δημιουργούμε για διέξοδο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:01