search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:19
MENU CLOSE

Το κιτς και οι… ασυμμάζευτοι

01.11.2012 22:00

Σφοδρή επίθεση κατά της βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Ρεπούση εξαπέλυσε ο δήμαρχος Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης, ο οποίος, ούτε λίγο ούτε πολύ, κάλεσε τον Φώτη Κουβέλη «να τη… μαζέψει»!

Σφοδρή επίθεση κατά της βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Ρεπούση εξαπέλυσε ο δήμαρχος Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης, ο οποίος, ούτε λίγο ούτε πολύ, κάλεσε τον Φώτη Κουβέλη «να τη… μαζέψει»! Τι είπε η κυρία Ρεπούση; Ότι τη σημερινή εποχή αναπαραστάσεις όπως αυτή της Εξόδου του Μεσολογγίου «δεν προσφέρουν τίποτα, αναπαράγουν την εθνικιστική έξαρση, επαναλαμβάνονται συνεχώς και δεν γίνεται κανένας ιστορικός στοχασμός». Ο δήμαρχος Μεσολογγίου, πάντως, αν και αποτάσσεται τον τίτλο του εθνικιστή, δεν παρέλειψε να… «προτείνει» στη Μαρία Ρεπούση: «Γιατί να μην καταργηθεί και η Ελλάδα ως ιδιαίτερη εθνική οντότητα, καθώς και ό,τι την ‘‘αναπαριστά’’, ως ζώσα παράδοση και ιστορικό δρώμενο, αφού όλα είναι ‘‘εθνικιστικά κιτς’’, που αναπαράγουν την ‘‘εθνικιστική έξαρση’’;». Ας σημειωθεί ότι η κυρία Ρεπούση δεν μίλησε για κατάργηση των εθνικών επετείων, αλλά είπε ότι «εκείνο που πρέπει να ξανασκεφθούμε είναι ο τρόπος που τις γιορτάζουμε, ώστε να πάψουν να είναι στερεοτυπικές και να γίνουν περισσότερο αναστοχαστικές και χρήσιμες για την ιστορική μας μνήμη, αλλά και την προοπτική της χώρας μας». Φοβάται μάλλον τους συνωστισμούς!!!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:17