search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:42
MENU CLOSE

Και τώρα ΚΕΦ

06.11.2012 17:13

Αν σας είχε φανεί περίεργο – ή και ευρηματικό – ότι για να αντιμετωπίσουμε ως κράτος τη γραφειοκρατία χρειάστηκε να δημιουργηθούν τα ΚΕΠ, ετοιμαστείτε τώρα για τα ΚΕΦ, τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων!

Αν σας είχε φανεί περίεργο – ή και ευρηματικό – ότι για να αντιμετωπίσουμε ως κράτος τη γραφειοκρατία χρειάστηκε να δημιουργηθούν τα ΚΕΠ, ετοιμαστείτε τώρα για τα ΚΕΦ, τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων! Συγκεκριμένα, τα πρώτα 34 θα δημιουργηθούν σε ισάριθμους δήμους της χώρας, προκειμένου να διευκολύνονται οι φορολογούμενοι, μετά τη συγχώνευση των εφοριών της περιοχής τους, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Προϋπόθεση για τη δημιουργία τους είναι οι δήμοι να διαθέσουν τους κατάλληλους χώρους στέγασης και να αναλάβουν το πλήρες κόστος λειτουργίας των γραφείων, με εξαίρεση τη μισθοδοσία των εφοριακών που θα τα στελεχώσουν. Ωστόσο, προβλήματα ενδέχεται να υπάρξουν ως προς την άμεση λειτουργία τους, αφού πολλοί δήμοι έχουν αντιδράσει έντονα στην απόφαση της κυβέρνησης για συρρίκνωση του αριθμού των ΔΟΥ, προχωρώντας μάλιστα και σε κινητοποιήσεις με πρωτοβουλία των δημάρχων.Τα ΚΕΦ θα είναι επιφορτισμένα με την παραλαβή δηλώσεων και τη διαβίβασή τους στην αρμόδια ΔΟΥ, στην περίπτωση μη υποχρεωτικής ηλεκτρονικής υποβολής, καθώς και με τη χορήγηση εντύπων, την ενημέρωση των φορολογουμένων για υπουργικές αποφάσεις και εγκυκλίους. Επίσης, θα χορηγούν πιστοποιητικά και θα προχωρούν στην προσωρινή παραλαβή δηλώσεων φόρου, κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών, κερδών από λαχεία και στη μεταβίβαση ακινήτων, στον έλεγχο των στοιχείων κ.ά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:40