search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 00:11
MENU CLOSE

Ύψωσε πάλι το ανάστημά της η Κίρσνερ

02.11.2012 16:38
Ύψωσε πάλι το ανάστημά της η Κίρσνερ - Media

Αφορμή η απόφαση του Εφετείου των ΗΠΑ, που κάλεσε την κυβέρνηση της Αργεντινής να πληρώσει στο ακέραιο όσους κατόχους ομολόγων δεν δέχθηκαν την αναδιάρθρωση του χρέους, το 2005 και το 2010.

Για μία ακόμη φορά η Αργεντινή ύψωσε το ανάστημά της μέσω της προέδρου της, Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρσνερ.
 

Αφορμή η απόφαση του Εφετείου των ΗΠΑ, που κάλεσε την κυβέρνηση της Αργεντινής να πληρώσει στο ακέραιο όσους κατόχους ομολόγων (κυρίως αμερικανικά hedge funds), δεν δέχθηκαν την αναδιάρθρωση του χρέους, το 2005 και το 2010.
 
«Θα πληρώσουμε τα χρέη μας και σε δολάρια, γιατί έχουμε αποθέματα» δήλωσε η πρόεδρος της χώρας, ενώ παράλληλα κατήγγειλε «οργανωμένο σχέδιο».
 
Η ίδια υποστήριξε ότι η χώρα της είναι θύμα οργανωμένου σχεδίου, σκοπός του οποίου είναι η ανακοπή της οικονομικής ανάπτυξης αλλά και η αποτροπή άλλων υπερχρεωμένων χωρών να μην ακολουθήσουν το δρόμο που χάραξε η Αργεντινή με την αναδιάρθρωση του χρέους της
 
«Δεν είναι ότι θέλουν να μας οδηγήσουν σε στάση πληρωμών, αλλά στο να αποτύχει ένα μοντέλο διαχείρισης, εντελώς αντίθετο με αυτό που εφαρμόζεται με αποτυχία στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ και έχει οδηγήσει σε εκατομμύρια άστεγους», ανέφερε.
 

Σημειώνεται ότι μόλις πρόσφατα από το Βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ η Κίρσνερ είχε απαντήσει καυστικά στην απειλή της επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ ότι θα έβγαζε «κόκκινη κάρτα» στην Αργεντινή με αφορμή τα στατιστικά της στοιχεία.
 
«Η χώρα μου δεν είναι μία ποδοσφαιρική ομάδα, είναι ένα κυρίαρχο έθνος που παίρνει αποφάσεις με κυρίαρχο τρόπο και δεν θα αφήσει να υποβληθεί σε καμία πίεση και ακόμα περισσότερο σε καμία απειλή» είχε απαντήσει στην Λαγκάρντ.
 
Σημειώνεται επίσης πως η κρίση στην Αργεντινή είχε ξεκινήσει και επεκτάθηκε μετά το «κλείδωμα» της ισοτομίας του πέσο με το δολάριο (1:1) έχοντας ως στόχο την προσέλκυση επενδυτών, απόφαση ωστόσο όμως που στέρησε από την Αργεντινή τη δυνατότητα άσκησης νομισματικής πολιτικής.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 00:08