search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:15
MENU CLOSE

Η τεχνολογία πήρε αυτοδυναμία

09.10.2009 15:15

Το μεγάλο στοίχημα σε αυτές τις εθνικές εκλογές δεν ήταν ούτε αν το αποτέλεσμα που θα προέκυπτε από την κάλπη θα εξασφάλιζε την αυτοδυναμία στο πρώτο κόμμα ούτε αν θα υπήρχε ανατροπή του δικομματισμού.

Το μεγάλο στοίχημα σε αυτές τις εθνικές εκλογές δεν ήταν ούτε αν το αποτέλεσμα που θα προέκυπτε από την κάλπη θα εξασφάλιζε την αυτοδυναμία στο πρώτο κόμμα ούτε αν θα υπήρχε ανατροπή του δικομματισμού. Αντιθέτως, ήταν η αποτελεσματικότητα της σύγχρονης τεχνολογίας που εφαρμόστηκε σε αυτή την εκλογική μάχη. Μια μάχη που ορίστηκε από την άμεση, γρήγορη και ασφαλή μετάδοση των αποτελεσμάτων, από τα εκλογικά τμήματα της χώρας απευθείας στη μικρή οθόνη, «κονταίνοντας» χρονικά κατά πολύ την αγωνία των ψηφοφόρων. Μια δύσκολη πραγματικά επιδίωξη, που χάρη στην ψηφιακή τεχνολογία επετεύχθη χωρίς κανένα ή σχεδόν κανένα λάθος.

Σε αυτές τις εκλογές το υπουργείο Εσωτερικών και η Singular Logic κατάφεραν να εφαρμόσουν δυο παράλληλες τεχνικές ασφαλούς μετάδοσης των αποτελεσμάτων. Με τη βοήθεια του Ίντερνετ και της κινητής τηλεφωνίας καταργήθηκαν σε ποσοστό 20% ανά την Επικράτεια οι ενδιάμεσες στάσεις των τηλεγραφημάτων. Τι εννοούμε. Σε αυτές τις εκλογές εφαρμόστηκε πιλοτικά σε περίπου 4.500 εκλογικά τμήματα το σύστημα με τα μηνύματα μέσω κινητών τηλεφώνων. Το λεγόμενο SRT (Ασφαλής Μετάδοση Αποτελεσμάτων). Δηλαδή, 4.500 δικαστικοί αντιπρόσωποι μετά την καταμέτρηση των ψήφων άνοιξαν τα ειδικά διαμορφωμένα – από πλευράς λογισμικού και μόνο – κινητά τους τηλέφωνα. Έγραψαν τον σχετικό κρυφό κωδικό και στη συνέχεια απέστειλαν μ’ ένα απλό μήνυμα ταστοιχεία της κάλπης απευθείας στη Singular, η οποία τα μετέδιδε χωρίς χρονοτριβή.

Έτσι, σε σχέση με την παλαιά μέθοδο (τηλεγράφημα στη νομαρχία με τη σχετική επεξεργασία, δικαστική επιβεβαίωση, αποστολή στο ΥΠ.ΕΣ., από εκεί στη διαχειρίστρια εταιρεία και μετά στον «αέρα») τώρα και πιο νωρίς ξεμπερδεύουμε και ασφαλέστερα συμπεράσματα βγάζουμε και γρηγορότερα για ύπνο πέφτουμε. Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία του SRΤ πέτυχε στο ακέραιο και απέδειξε πως σε βάθος χρόνου τη μία στιγμή θα ρίχνουμε την επιθυμία μας στην κάλπη του μέλλοντος και την αμέσως επόμενη στιγμή θα γνωρίζουμε το αποτέλεσμα της επιλογής μας.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:15