17/10/2019 02:46:05

Ρέσλερ: Επικίνδυνο για τη Γερμανία ένα νέο ελληνικό «κούρεμα»

Ρέσλερ: Επικίνδυνο για τη Γερμανία ένα νέο ελληνικό «κούρεμα» - Media
Αντίθετος σε ενδεχόμενο κούρεμα του ελληνικού χρέους, καθώς αυτό όπως υποστηρίζει θα δημιουργήσει «τρύπα» στον γερμανικό προϋπολογισμό, εμφανίστηκε ο Φίλιπ Ρέσλερ.

Ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας σε συνέντευξη του στο οικονομικό περιοδικό «Wirtschaftswoche» που θα δημοσιευτεί την Δευτέρα εκτιμά ότι η κορυφαία πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας του (ΑΑΑ), κινδυνεύει από μία νέα απομείωση του ελληνικού χρέους καθώς όπως λέει «θα δημιουργηθεί τρύπα η οποία θα πρέπει να καλυφθεί».

«Η ίδια η Γερμανία δεν επιτρέπεται να χάσει τους δημοσιονομικούς της στόχους, αλλά, αντιθέτως, πρέπει να παραμείνει σημείο σταθερότητας στην Ευρωζώνη» αναφέρει ο κυβερνητικός εταίρος της Μέρκελ και επισημαίνει ότι αναδιάρθρωση χρέους με συμμετοχή των δημοσίων πιστωτών δεν επιτρέπεται από το γερμανικό δημοσιονομικό δίκαιο.

Καταλήγοντας ο Ρέσλερ καλεί – όπως άλλωστε συνηθίζει -  την ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

 «Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια αξιόπιστη συμπεριφορά από την πλευρά της Ελλάδας στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αποδείξει ότι έχει πετύχει πρόοδο. Αυτό θα το δείξει η έκθεση της τρόικας» αναφέρει.
 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.