search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 18:54
MENU CLOSE

Ρεν: «Στις 12 Νοεμβρίου πρέπει να υπάρξει απόφαση για την Ελλάδα»

06.11.2012 11:45
Ρεν: «Στις 12 Νοεμβρίου πρέπει να υπάρξει απόφαση για την Ελλάδα» - Media

Στο Eurogroup την ερχόμενη Δευτέρα, πρέπει να ληφθεί η απόφαση για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας, δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Όλι Ρεν.

Στο Eurogroup την ερχόμενη Δευτέρα, πρέπει να ληφθεί η απόφαση για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας, δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Όλι Ρεν.
 
Σε συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο του G20 στο Μεξικό, ο ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε ότι: «Χρειαζόμαστε μία κοινή άποψη για τον τρόπο μείωσης του βάρους του χρέους στο συμβούλιο της 12ης Νοεμβρίου και έχω την πεποίθηση ότι θα μπορέσουμε να φθάσουμε σε αυτήν», προσθέτοντας πως: «Είμαστε σε τροχιά να πάρουμε την απόφαση στις 12 Νοεμβρίου, αλλά αυτό θα απαιτήσει ακόμη αρκετή δουλειά από όλους, από την ελληνική Βουλή και τους εκπροσώπους της ΕΕ και του ΔΝΤ».
 
Ερωτηθείς αν η επαναγορά του ελληνικού χρέους είναι η προτιμητέα επιλογή, ο επίτροπος απάντησε πως αναμένει ότι θα χρειαστεί ένας συνδυασμός στοιχείων και πως σίγουρα δεν θα απέκλειε αυτό το ενδεχόμενο. «Αλλά», συνέχισε, «είναι ακόμη λίγο πρόωρο να πούμε κάτι οριστικό για το ζήτημα αυτό».
 
Χθες το πρακτορείο Reuters δημοσίευσε δήλωση ευρωπαίου υψηλόβαθμου αξιωματούχου, σύμφωνα με την οποία πιθανώς δεν θα υπάρξει απόφαση για εκταμίευση της δόσης στις 12 Νοεμβρίου, καθώς δεν θα έχει βρεθεί η φόρμουλα που θα καταστήσει βιώσιμο το ελληνικό χρέος.
 
«Η συνάντηση της 12ης Νοεμβρίου δεν θα είναι το τελικό στάδιο. Δεν πιεζόμαστε τόσο όσο φαίνεται», ανέφερε ο αξιωματούχος, τον οποίο επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο.
 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 18:54