search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:29
MENU CLOSE

Κλέφτες ποδηλάτων

06.11.2012 12:36
Κλέφτες ποδηλάτων - Media

∆ιαστάσεις «επιδηµίας» έχει πάρει η κλοπή ποδηλάτων διε­θνώς αφού, πλέον, το φαινόµενο δεν είναι περιστασιακό.

∆ιαστάσεις «επιδηµίας» έχει πάρει η κλοπή ποδηλάτων διε­θνώς αφού, πλέον, το φαινόµενο δεν είναι περιστασιακό. Με το θέµα, µάλιστα, στις ΗΠΑ έχει ασχοληθεί ακόµα και το FBI, το οποίο σε συνεργασία µε το National Bike Registry (NBR) υπολόγισε ότι η αξία των ποδηλάτων που κλέβονται κάθε χρόνο στις ΗΠΑ είναι µεγαλύτερη από 350 εκατοµµύρια δολάρια! Το NBR αποτελεί µια τεράστια βάση δεδοµένων όπου οι ποδηλάτες, εάν το επιθυµούν, καταχωρίζουν τα στοιχεία των ποδηλάτων τους έτσι ώστε στην περίπτωση που κάποιο κλαπεί να ενηµερώνονται αµέσως οι αρχές και στην περίπτωση που βρεθεί ένα ποδήλατο να ξέρουν οι αρχές σε οποιοδήποτε σηµείο της χώρας σε ποιον ανήκει.
Όπως επισηµαίνουν οι υπεύθυνοι του NBR, το φαινόµενο έχει πάρει µεγάλες διαστάσεις γιατί, αν και η αξία ενός κλεµµένου ποδηλάτου είναι εξαιρετικά µικρή, ακόµα µικρότερη είναι η πιθανότητα να πιαστεί ο κλέφτης. Το γεγονός αυτό είναι που κάνει αυτού του τύπου την «εγκληµατικότητα» πολύ δηµοφιλή αφού µια κλοπή µε απειροελάχιστο ρίσκο αποφέρει πολλά οφέλη ακριβώς γιατί µπορεί να γίνεται συνεχώς και αδιαλείπτως. Και το ρίσκο είναι πάρα πολύ µικρό αφού η κλοπή ενός ποδηλάτου είναι πολύ εύκολη υπόθεση, ακόµα και µπροστά στα µάτια εκατοντάδων πολιτών, ακόµα και µπροστά στα µάτια αστυνοµικών, αφού κανείς δεν δίνει σηµασία σε κάποιον που προσπαθεί να «ξεκλειδώσει» ένα ποδήλατο, θεωρώντας αυθαιρέτως ότι πρόκειται για τον ιδιοκτήτη. Σύµφωνα µε τα στοιχεία, οι «επαγγελµατίες» κλέφτες ποδηλά­των, και όχι οι περιστασιακοί, βάζουν στο µάτι ακριβά ποδήλατα και προτιµούν να τα πωλούν µέσω ∆ιαδικτύου για να επιτύχουν υψηλότερη τιµή από ό,τι θα τους απέφερε µια συναλλαγή στον δρόµο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15