12/07/2020 03:02:35

Κλέφτες ποδηλάτων

Κλέφτες ποδηλάτων - Media
∆ιαστάσεις «επιδηµίας» έχει πάρει η κλοπή ποδηλάτων διε­θνώς αφού, πλέον, το φαινόµενο δεν είναι περιστασιακό. Με το θέµα, µάλιστα, στις ΗΠΑ έχει ασχοληθεί ακόµα και το FBI, το οποίο σε συνεργασία µε το National Bike Registry (NBR) υπολόγισε ότι η αξία των ποδηλάτων που κλέβονται κάθε χρόνο στις ΗΠΑ είναι µεγαλύτερη από 350 εκατοµµύρια δολάρια! Το NBR αποτελεί µια τεράστια βάση δεδοµένων όπου οι ποδηλάτες, εάν το επιθυµούν, καταχωρίζουν τα στοιχεία των ποδηλάτων τους έτσι ώστε στην περίπτωση που κάποιο κλαπεί να ενηµερώνονται αµέσως οι αρχές και στην περίπτωση που βρεθεί ένα ποδήλατο να ξέρουν οι αρχές σε οποιοδήποτε σηµείο της χώρας σε ποιον ανήκει.
Όπως επισηµαίνουν οι υπεύθυνοι του NBR, το φαινόµενο έχει πάρει µεγάλες διαστάσεις γιατί, αν και η αξία ενός κλεµµένου ποδηλάτου είναι εξαιρετικά µικρή, ακόµα µικρότερη είναι η πιθανότητα να πιαστεί ο κλέφτης. Το γεγονός αυτό είναι που κάνει αυτού του τύπου την «εγκληµατικότητα» πολύ δηµοφιλή αφού µια κλοπή µε απειροελάχιστο ρίσκο αποφέρει πολλά οφέλη ακριβώς γιατί µπορεί να γίνεται συνεχώς και αδιαλείπτως. Και το ρίσκο είναι πάρα πολύ µικρό αφού η κλοπή ενός ποδηλάτου είναι πολύ εύκολη υπόθεση, ακόµα και µπροστά στα µάτια εκατοντάδων πολιτών, ακόµα και µπροστά στα µάτια αστυνοµικών, αφού κανείς δεν δίνει σηµασία σε κάποιον που προσπαθεί να «ξεκλειδώσει» ένα ποδήλατο, θεωρώντας αυθαιρέτως ότι πρόκειται για τον ιδιοκτήτη. Σύµφωνα µε τα στοιχεία, οι «επαγγελµατίες» κλέφτες ποδηλά­των, και όχι οι περιστασιακοί, βάζουν στο µάτι ακριβά ποδήλατα και προτιµούν να τα πωλούν µέσω ∆ιαδικτύου για να επιτύχουν υψηλότερη τιµή από ό,τι θα τους απέφερε µια συναλλαγή στον δρόµο.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.