search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:01
MENU CLOSE

Πουλούσαν «βόμβες» και νταηλίκι

31.03.2010 11:23
Πουλούσαν «βόμβες» και νταηλίκι - Media

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν στο κέντρο της Αθήνας όταν ελεγκτές του ΥΠΕΚΑ πήγαν να κάνουν έλεγχο σε βενζινάδικο επί της λεωφόρου Μεσογείων. Οι ελεγκτές, διαπίστωσαν ότι το δείγμα πετρελαίου κίνησης που διέθετε το συγκεκριμένο πρατήριο ήταν για το βιβλίο Γκίνες, αφού είχε περιεκτικότητα σε θείο ύψους 661 ppm, με επιτρεπόμενο ανώτατο όριο τα 10 ppm!!! Τα όργανα μέτρησης, όπως ήταν φυσικό, «τρελάθηκαν»… και μαζί τους «τρελάθηκαν» και οι υπεύθυνοι του πρατηρίου υγρών καυσίμων που άρχισαν επίθεση στο κλιμάκιο των ελεγκτών.

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν στο κέντρο της Αθήνας όταν ελεγκτές του ΥΠΕΚΑ πήγαν να κάνουν έλεγχο σε βενζινάδικο επί της λεωφόρου Μεσογείων.

Οι ελεγκτές, διαπίστωσαν ότι το δείγμα πετρελαίου κίνησης που διέθετε το συγκεκριμένο πρατήριο ήταν για το βιβλίο Γκίνες, αφού είχε περιεκτικότητα σε θείο ύψους 661 ppm, με επιτρεπόμενο ανώτατο όριο τα 10 ppm!!!

Τα όργανα μέτρησης, όπως ήταν φυσικό, «τρελάθηκαν»… και μαζί τους «τρελάθηκαν» και οι υπεύθυνοι του πρατηρίου υγρών καυσίμων που άρχισαν επίθεση στο κλιμάκιο των ελεγκτών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσε του ΥΠΕΚΑ, από την έκθεση που συνέταξαν οι ελεγκτές, προκύπτει ότι οι υπεύθυνοι του πρατηρίου για να αποφύγουν τον έλεγχο «αρχικώς έκλεισαν την είσοδο και εν συνεχεία ισχυρίστηκαν ότι  οι δεξαμενές καυσίμων ήταν άδειες και δεν υπήρχε σύστημα ηλεκτρονικής καταγραφής καυσίμων».  Και αφού δεν τα κατάφεραν, άρχισαν να βρίζουν και να χειροδικούν κατά των ελεγκτών… Το νταηλίκι, είχε και συνέχεια αφού με το έτσι θέλω επέτρεψαν σε βυτιοφόρο να παραδώσει πετρέλαιο κίνησης, σε μια προσπάθεια «να προβεί σε παράνομη πρόσμιξη νέου καυσίμου στη δεξαμενή δειγματοληψίας».

Οι ελεγκτές διαπίστωσαν επίσης ότι το πρατήριο είναι θαυματουργό, αφού σύμφωνα με την άδεια λειτουργίας του διαθέτει μία μόνο δεξαμενή χωρητικότητας 7.000 λίτρων, στην οποία το βυτιοφόρο άδειασε 3.000 λίτρα πετρελαίου κίνησης και 20.000 λίτρα αμόλυβδης βενζίνης!!!

Η συνέχεια βέβαια θα δοθεί στην δικαιοσύνη, μια και ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Γ. Μανιάτης, έστειλε την υπόθεση στην Εισαγγελία.

Το ερώτημα είναι γιατί ο υφυπουργός δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία του πρατηρίου για να ξέρουν και οι πολίτες να το αποφεύγουν…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:57