search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:37
MENU CLOSE

Απεργίες και συγκεντρώσεις την Τετάρτη

07.11.2012 17:16
Απεργίες και συγκεντρώσεις την Τετάρτη - Media

Με νέες συγκεντρώσεις την Τετάρτη απαντούν οι εργαζόμενοι στην ψήφιση των μέτρων από την Ολομέλεια της βουλής. Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα γίνει στις 5 το απόγευμα στο Σύνταγμα. Την ίδια ώρα έχει συγκέντρωση το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Με νέες συγκεντρώσεις την Τετάρτη απαντούν οι εργαζόμενοι στην ψήφιση των μέτρων από την Ολομέλεια της βουλής.
 
Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ με αίτημα «να μην ψηφιστούν τα μέτρα» θα γίνει στις 5 το απόγευμα στο Σύνταγμα. Την ίδια ώρα έχει συγκέντρωση το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.
 
ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ συνεχίζουν και την Τετάρτη την απεργία, στην οποία μετέχουν νοσοκομειακοί και οι ιδιώτες ιατροί, οι οδοντίατροι, οι υπάλληλοι των αστικών συγκοινωνιών, των ΕΛΤΑ, των τεχνικών επιχειρήσεων και των μεταφορών, οι ιδιοκτήτες ταξί, οι σιδηροδρομικοί, οι ναυτεργάτες, οι τραπεζικοί υπάλληλοι, οι έμποροι και οι επαγγελματοβιοτέχνες.
 
Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν την Τετάρτη τρόλεϊ και λεωφορεία.
 
– Το τραμ θα ξεκινήσει στις 12.00
– Μετρό/ΗΣΑΠ ξεκινούν στις 15.00 (για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εργαζομένων στο συλλαλητήριο)

– Σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ, «καθ' υπόδειξη της Αστυνομίας,  οι σταθμοί Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ευαγγελισμός και Ακρόπολη την Τετάρτη θα παραμείνουν κλειστοί για επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς χωρίς στάση», ενώ «κλειστή θα παραμείνει και η είσοδος-έξοδος επί της οδού Αθηνάς του σταθμού στο Μοναστηράκι».
 
– Χωρίς ταξί και την Τετάρτη, καθώς οι αυτοκινητιστές συνεχίζουν την απεργία έως και την Πέμπτη
 
Κανένα τρένο δεν θα κυκλοφορήσει και την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) στην 48ωρη γενική απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.
 
Λόγω της απεργίας των εργαζομένων του ΟΣΕ, δεν θα υπάρχει σύνδεση του Μετρό με το διεθνές αεροδρόμιο των Αθηνών, καθώς το σιδηροδρομικό δίκτυο πέραν του σταθμού «Δουκίσσης Πλακεντίας» ανήκει στον ΟΣΕ.
 
Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας σύμφωνα με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΝΟ.
 
Στις απεργιακές κινητοποιήσεις της 6ης και 7ης Νοεμβρίου συμμετέχουν η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) αντιδρώντας στην επικείμενη ψήφιση των νέων φορολογικών και άλλων μέτρων.
 
Την παράταση των κινητοποιήσεών τους μέχρι τις 18 Νοεμβρίου ανακοίνωσαν οι εισαγγελείς, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος. Οι εισαγγελείς ανεβαίνουν στις έδρες έως τις 10:00 το πρωί.
 
Παράλληλα, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) αποφάσισε την μεταφέρει για τις 8 Νοεμβρίου, τη συγκέντρωση της 7ης Νοεμβρίου(στις 11:00 το πρωί, στην είσοδο των δικαστηρίων της Πρώην Σχολής Ευελπίδων (Πρωτοδικείο Αθηνών).
 
Ακόμη, οι δικηγόροι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους από την Τετάρτη έως την ερχόμενη Παρασκευή και θα συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση της Τετάρτης.
 
Ο κύκλος των κινητοποιήσεων θα συνεχιστεί με την πανευρωπαϊκή απεργία της 14ης Νοεμβρίου, ενώ τα συνδικάτα αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν και σε άλλες μορφές κινητοποιήσεων.
 
Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από το βράδυ της Δευτέρας προχωρά η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.
 
Στη Θεσσαλονίκη, το Συνδικάτο Εργαζομένων Οργανισμού Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 16:00.
 
Ακόμη, η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Τεχνικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΟΣΕΤΕΕ) κήρυξε 48ωρη απεργία στις 6 και 7 Νοεμβρίου.
 
Σε κινητοποιήσεις καλεί τους εργαζομένους στις εμπορευματικές και επιβατικές οδικές μεταφορές και Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ), η οποία συμμετέχει στη 48ωρη απεργία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:36