search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:58
MENU CLOSE

Άρειος Πάγος: Αντισυνταγματικές οι μειώσεις των μισθών των δικαστικών

07.11.2012 12:41
Άρειος Πάγος: Αντισυνταγματικές οι μειώσεις των μισθών των δικαστικών - Media

Αντισυνταγματικά  έκρινε η ολομέλεια του Αρείου Πάγου τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο νέο μνημόνιο και συγκεκριμένα τις περικοπές στους μισθούς των δικαστικών λειτουργών.

Αντισυνταγματικά  έκρινε η ολομέλεια του Αρείου Πάγου τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο νέο μνημόνιο και συγκεκριμένα τις περικοπές στους μισθούς των δικαστικών λειτουργών.
 
Η ολομέλεια του Αρείου Πάγου έκρινε ότι τα όσα περιλαμβάνονται στο μνημόνιο θίγουν σωρεία συνταγματικών διατάξεων και συνεπώς δεν θα πρέπει να εφαρμοστούν.
 
Η νέα απόφαση των δικαστών με την επίκληση του Συντάγματος (που επιφυλάσσει ειδική πρόβλεψη για τις αποδοχές των δικαστών και ισότητα με αυτές των βουλευτών) ανοίγει το δρόμο για τη μετέπειτα δικαίωσή τους από το Μισθοδικείο.
 
Οι δικαστές θεωρούν ότι είναι από τους κλάδους που έχουν πληγεί περισσότερο οικονομικά καθώς μόλις εφαρμοστούν τα νέα μέτρα, οι περικοπές στους μισθούς τους την τελευταία διετία θα αγγίζει το 60%.
 
Σημειώνεται ότι την προηγούμενη Πέμπτη, η ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκρινε επίσης αντισυνταγματικές, ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου όπως οι νέες μειώσεις των συντάξεων, η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και η περικοπή των δώρων στο δημόσιο.
 
Την αντισυνταγματικότητα της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης διατυπώνει και η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:58