search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:00
MENU CLOSE

ΔΣΑ:Να αποσυρθούν οι αντισυνταγματικές διατάξεις

07.11.2012 15:55
ΔΣΑ:Να αποσυρθούν οι αντισυνταγματικές διατάξεις - Media

Άμεση απόσυρση των αντισυνταγματικών διατάξεων που περιλαμβάνει το Μνημόνιο 3 ζητά με ανοικτή επιστολή του προς το Κοινοβούλιο ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Γιάννης Αδαμόπουλος.

Άμεση απόσυρση των αντισυνταγματικών διατάξεων που περιλαμβάνει το Μνημόνιο 3 ζητά με ανοικτή επιστολή του προς το Κοινοβούλιο ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννης Αδαμόπουλος.
 
Ο κ. Αδαμόπουλος κάνει λόγο για «μνημονιακή καταιγίδα» σημειώνοντας πως η παρουσιαζόμενη διέξοδος είναι αποδεδειγμένα πλέον αναποτελεσματική. Ο πρόεδρος του ΔΣΑ καταλήγει;
 
«Η σωτηρία της χώρας δεν θα επιτευχθεί με την εγκαθίδρυση ενός εργασιακού μεσαίωνα, δεν θα προωθηθεί με την καταρράκωση της αξιοπρέπειας και των δικαιωμάτων των πολιτών, δεν θα καταστεί δυνατή με μέτρα μεσοπρόθεσμα, που σε λίγους μήνες θα κριθούν και πάλι αναποτελεσματικά και θα κληθεί το Κοινοβούλιο προς αντικατάστασή τους.
 
»Η άμεση απόσυρση των προβληματικών και κατακρινόμενων (από το σύνολο του νομικού κόσμου της χώρας), ως πρόδηλα αντισυνταγματικών, διατάξεων είναι επιβεβλημένη για να διασωθούν η ορθή λειτουργία των θεσμών και του δημοκρατικού πολιτεύματος και να αποκατασταθεί η εικόνα του κράτους δικαίου.
 
»Στην κρίση σας, το μέλλον του τόπου. Στις αποφάσεις σας, οι ζωές των Ελλήνων».
 
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής του:
 
Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,
 
Για ακόμα μία φορά η χώρα και οι πολίτες της βρίσκονται αντιμέτωποι με τη θέση εκβιαστικών διλημμάτων και καλούνται να υποστούν μια «μνημονιακή» καταιγίδα πρωτόγνωρων ρυθμίσεων, με την ελπίδα όμως πως αυτές δύνανται να σημάνουν τη σωτηρία και την ανάκαμψη της πατρίδας μας να έχει πλέον εξανεμιστεί. Από τον Απρίλιο του 2010 και έπειτα η χώρα συγκλονίζεται εν μέσω μιας πρωτόγνωρης δημοσιονομικής κρίσης. Τα αδιέξοδα μέχρι τώρα πολλά. Η παρουσιαζόμενη διέξοδος δυστυχώς μόνο μία και αποδεδειγμένα πλέον αναποτελεσματική: Η πολιτική των μνημονίων.
 
Θα τη στηρίζαμε ανεπιφύλακτα αν:
 
Παρουσίαζε στη διάρκεια των ετών απτά αποτελέσματα, που θα δικαιολογούσαν τις θυσίες στις οποίες καθημερινά υποβάλλονται οι Έλληνες πολίτες, αντί να επιτείνει την ύφεση και να γιγαντώνει τα χρόνια προβλήματα της ανεργίας και της φοροδιαφυγής
 
– Εκπονούνταν με σεβασμό στη συνταγματική τάξη και νομιμότητα και ήταν συμβατή με τις αρχές του δικαιικού μας πολιτισμού
 
– Χαρασσόταν με κριτήρια κοινωνικά δίκαια, που θα διασφάλιζαν τις διαχρονικές κατακτήσεις του κοινωνικού κράτους και του κράτους δικαίου.
 
Δεν ενεργούμε αντιδραστικά, λαϊκίστικα, συντεχνιακά κι ας επιχειρούν να παρουσιάσουν ως τέτοιες τις κατά καιρούς παρεμβάσεις μας. Επιθυμούμε τον εξορθολογισμό των ασκούμενων πολιτικών και την άμεση παραγωγή αποτελεσμάτων που θα συμβάλλουν στην ανασυγκρότηση της πατρίδας, μέσα σε ένα περιβάλλον ευνομίας και κοινωνικής ειρήνης.
 
Απευθυνόμαστε στη λογική σας και σας καλούμε να αναλογιστείτε τις ιστορικές ευθύνες σας ως εκπροσώπων του Ελληνικού Λαού, που έχουν ταχθεί να υπηρετούν το συμφέρον του και μόνο. Η εμμονή στην υιοθέτηση αδιέξοδων πολιτικών αποκλειστικά και μόνο εισπρακτικού χαρακτήρα, που υποβαθμίζουν την εισοδηματική κατάσταση του μέσου πολίτη, εγκλωβίζει το μέλλον του έμψυχου δυναμικού της χώρας σε ανάλγητες προσεγγίσεις λογιστικού χαρακτήρα, προς όφελος των συμφερόντων αποκλειστικά και μόνο των δανειστών.
 
Δεν διανοούμαστε να αμφισβητήσουμε τον πατριωτισμό και τις καλές σας προθέσεις όσον αφορά στα εθνικά συμφέροντα. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι χάνουμε το δικαίωμα να εκφράζουμε τις τεκμηριωμένες διαφωνίες μας και να αντιστεκόμαστε στην παρατηρούμενη αποδόμηση διαχρονικών κατακτήσεων του πολιτεύματός μας.
 
Ως ενεργοί πολίτες και μέλη του επιστημονικού κόσμου της χώρας οι περισσότεροι από εσάς,
 
– Είστε σε θέση να αντιληφθείτε τις ολέθριες συνέπειες των υιοθετούμενων πολιτικών επί της πλειοψηφίας των συμπολιτών μας που βιώνουν στο μέγιστο βαθμό τη δυσμένεια της παρούσας συγκυρίας και έχουν ήδη δοκιμαστεί σκληρότατα
 
– Μπορείτε να διανοηθείτε τα διαρκή πλήγματα που δέχεται η αξιοπιστία και η ποιότητα της κοινοβουλευτικής μας δημοκρατίας από πρακτικές πουν νοθεύουν το χαρακτήρα της υγιούς και ελεύθερης έκφρασης των Ελλήνων Βουλευτών, συνθλίβοντάς τον στα στεγανά της κομματικής πειθαρχίας και των λοιπών εκβιαστικών διλημμάτων
 
– Έχετε την ικανότητα και τη δυνατότητα να αποκρούσετε τα ακραία ψευτοδιλήμματα και την υποταγή στη βούληση εξωθεσμικών και δημοκρατικά ανομιμοποίητων παραγόντων και να επικεντρωθείτε σε έναν ουσιαστικό διάλογο με στόχο τη διατύπωση εφαρμόσιμων, κοινωνικά δίκαιων και σεβόμενων τις συνταγματικές επιταγές ρυθμίσεων, που θα αναζωογονήσουν τον κρατικό μηχανισμό και θα προσφέρουν αναπτυξιακά κίνητρα, αντί να συναινείτε διαρκώς σε ακραίες περικοπές μισθολογικών και συντάξιμων παροχών και κοινωνικών επιδομάτων, που οδηγούν – με μαθηματική ακρίβεια – στην εξαθλίωση του μέσου πολίτη
 
Το δικηγορικό σώμα της χώρας, στοχοποιούμενο, στα πλαίσια μιας στρεβλής και απόλυτα αναντίστοιχης προς την πραγματικότητα κατανόησης της δήθεν αναγκαιότητας απελευθέρωσης του επαγγέλματος μας, το οποίο ωστόσο τυγχάνει επί σειρά ετών «ορθάνοιχτο»,
 
– Επιμένει να προτάσσει το ρόλο του Δικηγόρου ως άμισθου δημόσιου λειτουργού και ως συλλειτουργού στην απονομή της Δικαιοσύνης, αποκηρύσσοντας λογικές εμπορευματοποίησης που στοχεύουν στην πλήρη απαξίωσή του και στην υποβάθμιση της νομοθετικά κατοχυρωμένης αποστολής των Δικηγορικών Συλλόγων ως θεματοφυλάκων των θεσμών
 
– Δηλώνει ότι θα συνεχίσει να μάχεται για την ουσιαστική αναμόρφωση της Δικαιοσύνης ως θεσμού, προς όφελος του πολίτη και της ανεμπόδιστης πρόσβασής του σε αυτήν, καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια προς το σκοπό της προάσπισης της δίκαιης δίκης
 
– Καταγγέλλει την προσπάθεια επιβολής ρυθμίσεων ασύμβατων με το δικαιικό μας σύστημα και τον εν γένει νομικό μας πολιτισμό, οι οποίες μάλιστα συνιστούν πρωτοτυπία για τα δεδομένα της ευρωπαϊκής νομικής κοινότητας.
 
Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,
 
Η κρισιμότητα της συγκυρίας απαιτεί σύνεση, περίσκεψη και ωριμότητα, σε ένα πλαίσιο εθνικής ομοψυχίας και κοινωνικής ευαισθησίας. Απαιτεί τολμηρές αποφάσεις που θα αποδείξουν στο δοκιμαζόμενο λαό πως υπάρχει ειλικρινής διάθεση αποκοπής του πολιτικού συστήματος από το φαύλο παρελθόν, τις καταστάσεις διαφθοράς και ανομίας που αυτό επιτρέπει και συντηρεί, τις κοινωνικές αδικίες και ανισότητες που δημιουργεί και γιγαντώνει.
 
Η σωτηρία της χώρας δεν θα επιτευχθεί με την εγκαθίδρυση ενός εργασιακού μεσαίωνα, δεν θα προωθηθεί με την καταρράκωση της αξιοπρέπειας και των δικαιωμάτων των πολιτών, δεν θα καταστεί δυνατή με μέτρα μεσοπρόθεσμα, που σε λίγους μήνες θα κριθούν και πάλι αναποτελεσματικά και θα κληθεί το Κοινοβούλιο προς αντικατάστασή τους.
 
Η άμεση απόσυρση των προβληματικών και κατακρινόμενων (από το σύνολο του νομικού κόσμου της χώρας), ως πρόδηλα αντισυνταγματικών, διατάξεων είναι επιβεβλημένη για να διασωθούν η ορθή λειτουργία των θεσμών και του δημοκρατικού πολιτεύματος και να αποκατασταθεί η εικόνα του κράτους δικαίου.
 
Στην κρίση σας, το μέλλον του τόπου. Στις αποφάσεις σας, οι ζωές των Ελλήνων.
 
Με έντονο προβληματισμό και ειλικρινή εκτίμηση,
 
Γιάννης Δ. Αδαμόπουλος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:58