search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:07
MENU CLOSE

Απεσύρθη από τον Στουρνάρα η τροπολογία για τους υπαλλήλους της Βουλής

07.11.2012 17:03
Απεσύρθη από τον Στουρνάρα η τροπολογία για τους υπαλλήλους της Βουλής - Media

Απέσυρε την τροπολογία για τους υπαλλήλους της Βουλής, μετά τη γενική κατακραυγή, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας κατηγορώντας την Αντιπολίτευης για λαϊκισμό.
Η τροπολογία προέβλεπε την εξομοίωση των υπαλλήλων της Βουλής με τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους.

Απέσυρε την τροπολογία για τους υπαλλήλους της Βουλής, μετά τη γενική κατακραυγή, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας κατηγορώντας την Αντιπολίτευης για λαϊκισμό.

Ο κ. Στουρνάρας έκανε λόγο για κυβερνητική επιλογή και απαίτηση της κοινωνίας, υποστηρίζοντας ότι η επίμαχη διάταξη που εξομοίωνε τους υπαλλήλους της Βουλής με όλους τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους δεν ήταν απαίτηση της τρόικας.

«Είμαι υποχρεωμένος λόγω του μεγάλου διακυβεύματος και του κατεπείγοντος να αποσύρω τη διάταξη… όποιος έχει μάτια, βλέπει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας καταγγέλλοντας τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες για λαϊκισμό.
 
Η τροπολογία προέβλεπε την εξομοίωση των υπαλλήλων της Βουλής με τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, αλλά και με τη δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ θανάση Παφίλη, οι υπάλληλοι της Βουλής βρίσκονται σε απεργία από τις 7 το βράδυ.
"Θεωρούμε πως με απεργούς τους υπαλλήλους της Βουλής, δεν μπορεί να συνεχιστεί η συζήτηση", είπε χαρακτηριστικά.

Άμεση απόσυρση της τροπολογίας Στουρνάρα για τους υπαλλήλους της Βουλής ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Θέμα αντισυνταγματικότητας έθεσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Η διάταξη προβλέπει συγκεκριμένα ότι και οι υπάλληλοι της Βουλής εντάσσονται στα μισθολόγια του Δημοσίου και μάλιστα δεν προβλέπεται ότι για τα ζητήματα που τους αφορούν θα πρέπει να τηρούνται οι προβλέψεις του Κανονισμού της Βουλής.
 
Η ρύθμιση δόθηκε μετά από καθυστέρηση σε μορφή χειρόγραφης φωτοτυπίας χωρίς την υπογραφή του υπουργού Οικονομικών αλλά ούτε και του προέδρου της Βουλής.
 
Αμέσως μόλις κατατέθηκε η ρύθμιση, οι υπάλληλοι της Βουλής βγήκαν από τα γραφεία τους στους διαδρόμους και άρχισαν να φωνάζουν, λέγοντας ότι πρόκειται για «απολύτως άδικη ρύθμιση η οποία καταργεί το αυτοδιοίκητο του Κοινοβουλίου».
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:06