search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:40
MENU CLOSE

Αθώος ο Ισ. Κούβελος για το “πόθεν έσχες”

07.11.2012 18:24
Αθώος ο Ισ. Κούβελος για το \"πόθεν έσχες\" - Media

Δεν συντρέχουν λόγοι παραπομπής σε δίκη του συζύγου της Ντόρας Μπακογιάννη, Ισίδωρου Κούβελου, σύμφωνα με σημερινό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών.

Δεν συντρέχουν λόγοι παραπομπής σε δίκη του συζύγου της Ντόρας Μπακογιάννη, Ισίδωρου Κούβελου, σύμφωνα με σημερινό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, το οποίο τον απήλλαξε από την κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε υποβολή ανακριβούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες).
 
Η κατηγορία που αντιμετώπιζε ο κ. Κούβελος αφορούσε την υπόθεση του 1 εκατομμυρίου δολαρίων που ήταν κατατεθειμένο σε λογαριασμό του Λονδίνου από ρευστοποίηση μετοχών στις ΗΠΑ χωρίς ωστόσο να συμπεριληφθεί στη δήλωση «πόθεν έσχες» του 2011 (χρήση 2010). Οι εφέτες παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα Εφετών Κωνσταντίνου Τζαβέλα που είχε προτείνει την παραπομπή σε δίκη του κ. Κούβελου ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, έκριναν ότι δεν στοιχειοθετήθηκε επαρκώς το σε βάρος του αδίκημα και για αυτό θα πρέπει να απαλλαγεί.

Για την υπόθεση αυτή, είχε ζητηθεί η άρση της βουλευτικής ασυλίας της Ντόρας Μπακογιάννη με έγγραφο προς την Βουλή του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αθανάσιου Κατσιρώδη. Το θέμα είχε έρθει στην δημοσιότητα μετά από αναφορά του Επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, Παναγιώτη Νικολούδη, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Ο χειρισμός ωστόσο του θέματος από τον κ. Νικολούδη είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία η οποία με αναφορά της στον Άρειο Πάγο ζητούσε τον ποινικό και πειθαρχικό έλεγχο του κ. Νικολούδη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:40