search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 15:58
MENU CLOSE

ΟΙ ΣΤΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ

19.02.2010 14:19

Από την αρχαιοελληνική λέξη αγορά, που σημαίνει την ουσία της Δημοκρατίας, ξεπέσαμε στις αγορές, που σημαίνουν την πεμπτουσία της ολιγαρχίας.

Από την αρχαιοελληνική λέξη αγορά, που σημαίνει την ουσία της Δημοκρατίας, ξεπέσαμε στις αγορές, που σημαίνουν την πεμπτουσία της ολιγαρχίας.

Από τους πάλαι ποτέ προσφιλείς για τους Ευρωπαίους εταίρους μας αποκλεισμούς του Πειραιά με τον στόλο φτάσαμε στους αποκλεισμούς των αγορών.

Τουτέστιν ο Στόλος αντικαταστάθηκε στη σύγχρονη εποχή επιστημονικής φαντασίας με τις Αγορές. Τον στόλο ωστόσο τον βλέ­παμε, είχαμε έστω και απατηλά την αίσθη­ση ότι μπορούμε κάπως να εναντιωθούμε σ’αυτόν με μια βαρκούλα – μπουρλότα.

Ποιες είναι όμως αυτές οι αγορές, αυτό το «ιερό και το όσιο» της ζωής μας, αυτές οι αόρατες, εξ ου και τρομερές, αγορές;

Ποιοι είναι αυτοίοι παγκόσμιοι συμμορίτες που λυμαίνονται τουςλαούς; Πού κατοι­κοεδρεύουν αυτοί οι διεθνείς αλήτες που εκβιάζουν, όχι τη χώρα μας, που είναι της πλάκας, αλλά την Ευρωπαϊκή’Ενωση;

Πού βόσκουν αυτοί οι τρομακτικοί δράκοι που καταπίνουνχώρες;

Και τώρα περιμένοντας πώς θ’ αντιδράσουν οι αγορές όλοι θυμόμαστε εκείνες τις φιλελεύθερες φούσκες που οδήγησαν την παγκόσμια οικονομία στον πάτο του γκρεμού δημιουργώντας ένα σύστημα που επιβραβεύει ένανευκοίλιο τριαντα­πεντάρη γυαλάκια γιάπη και καταδικάζει λαούς.

Απειλούμεθα μάλιστα από χαρτογιακάδες που αποφασίζουν ερήμην μας και θα ασκούν εποπτεία, «ύπατους αρμοστές» που θα μας στείλουν ή τεχνοκράτες που θα εγκατασταθούν στα υπουργεία για να κάνουν ελέγχους…

Προσοχή, λοιπόν, αφού μιαλαίλαπα πλανιέ­ται πάνω απ’ την Ευρώπη, αυτή των ελεύ­θερων αγορών!!! Και επειδή «ο τράχηλος του’Ελληνα ζυγό δεν υπομένει», μην επα­ναπαύεται κανείς σε Αθήνα και Ευρώπη ότι οΓΕλληνες θα μείνουν καθηλωμένοι επ’άπειρο στους καναπέδες…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 15:58