search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:07
MENU CLOSE

Παράσταση νίκης για ΣΥΡΙΖΑ

09.11.2012 07:38
Παράσταση νίκης για ΣΥΡΙΖΑ - Media

Έρευνα της Public Issue διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής, σύμφωνα με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το υψηλότερο ποσοστό στην παράσταση νίκης (59%) έναντι της Νέας Δημοκρατίας που λαμβάνει 26%.

Έρευνα της Public Issue διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής, σύμφωνα με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το υψηλότερο ποσοστό στην παράσταση νίκης (59%) έναντι της Νέας Δημοκρατίας που λαμβάνει 26%, ενώ καταλληλότερος για τον πρωθυπουργικό θώκο εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 37%.

Στην ερώτηση ποια θα ήταν καλύτερη κυβέρνηση, το 39% υποστηρίζει «καμία», το 32% επιλέγει την τρικομματική κυβέρνηση και το 24% το ενδεχόμενο κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Από τους πολιτικούς αρχηγούς πιο δημοφιλής εμφανίζεται ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης με ποσοστό 49% ενώ ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπρας (42%), ο Αντώνης Σαμαράς (38 %), ο Ευάγγελος Βενιζέλος (20 %) και τελευταίος ο Νίκος Μιχαλολιάκος (15%).

Επιπλέον, ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής εμφανίζει τη μεγαλύτερη πτώση σε σχέση με το Βαρόμετρο Οκτωβρίου, πέφτοντας κατά 5 μονάδες, ενώ πτώση υπέστησαν και οι Πάνος Καμμένος (-3) και Αντώνης Σαμαράς (-1).  Ωστόσο, άνοδο πέτυχαν οι Αλέκα Παπαρήγα (+2), Αλέξης Τσίπρας και Φώτης Κουβέλης (αμφότεροι +1), ενώ στάσιμος παρέμεινε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται επίσης το καλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης με ποσοστό 33% και ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 16% και η Χρυσή Αυγή με 10%. «Κανένα» κόμμα της αντιπολίτευσης δεν είναι καλύτερο, σύμφωνα με το 27% των ερωτηθέντων.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός παραμένει ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 39% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 31%. «Κανένας» δεν είναι καταλληλότερος για το 27% των ερωτηθέντων.

Επίσης, το 76% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές ενώ μόλις το 18% εκτιμά πως η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία.

Τέλος, ως το σημαντικότερο πρόβλημα για την χώρα υπολογίζεται η οικονομία με ποσοστό 50%, ακολουθεί η ανεργία με 41%, οι πολιτικοί και τα κόμματα με 26% και το εισόδημα με 19%.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:06