search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 23:34
MENU CLOSE

Εμπλοκές με τη χορήγηση πετρελαίου θέρμανσης

09.11.2012 08:03
Εμπλοκές με τη χορήγηση πετρελαίου θέρμανσης - Media

Σοβαρό είναι το ενδεχόμενο να μην καταβληθούν μέχρι τέλος του έτους τα ποσά του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης για τα λίτρα του καυσίμου που θα έχουν αγοράσει μέχρι τότε εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχοι.

Σοβαρό είναι το ενδεχόμενο να μην καταβληθούν μέχρι τέλος του έτους τα ποσά του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης για τα λίτρα του καυσίμου που θα έχουν αγοράσει μέχρι τότε εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχοι.
 
Ο λόγος είναι πως καθημερινά ανακύπτουν σοβαρά τεχνικά προβλήματα που καθυστερούν την έναρξη των διαδικασιών χορήγησής του και σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η σχετική υπουργική απόφαση παραμένει ανυπόγραφη μέχρι η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών επιλύσει δύο σοβαρά πρακτικά προβλήματα που έχουν ανακύψει.
 
Από την άλλη, μισθωτοί και συνταξιούχοι με εισοδήματα ως 6.000 ευρώ με ετήσια εισοδήματα έως τρεις χιλιάδες δεν είχαν υποχρέωση να υποβάλουν φέτος φορολογική δήλωση. Το ερώτημα είναι πως θα μπορέσουν να αποδείξουν οι συγκεκριμένοι πολίτες ότι δικαιούνται το επίδομα, από τη στιγμή που δεν έχουν καταχωρηθεί τα στοιχεία για ετήσια εισοδήματά τους. Όπως τονίζουν μάλιστα λογιστές και φοροτεχνικοί, οι συγκεκριμένοι πολίτες θα απαιτηθεί ενδεχομένως να υποβάλλουν εκπρόθεσμα δηλώσεις, όμως σε κάθε τέτοια περίπτωση ο νόμος προβλέπει πρόστιμο από 40 έως 400 ευρώ!
 
Το δεύτερο πρόβλημα που δεν έχει ακόμα επιλυθεί αφορά στα νοικοκυριά που κατοικούν σε διαμερίσματα πολυκατοικιών και έχουν αυτόνομη θέρμανση. Δεδομένου ότι η χορήγηση του επιδόματος προβλέπεται να γίνεται με βάση τα χιλιοστά που αντιστοιχούν στο κάθε διαμέρισμα, για τα συγκεκριμένα νοικοκυριά δεν θα υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης της πραγματικής κατανάλωσης. Το ερώτημα που έχει τεθεί συνεπώς και δεν έχει απαντηθεί ακόμη είναι: Θα μπορεί δηλαδή κάποιος να εισπράξει το επίδομα ακόμα και ένα στην πραγματικότητα δεν έχει καταναλώσει όλη την ποσότητα πετρελαίου που του αναλογεί με βάση τα δηλωθέντα χιλιοστά;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 23:34