search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 07:20
MENU CLOSE

FT: Η Ευρωζώνη σπρώχνει την Ελλάδα στην χρεοκοπία

09.11.2012 09:25
Τι λένε τα αμερικανικά ΜΜΕ για την οικονομική προοπτική της Ελλάδας - Media

Για «υψηλού κινδύνου διπλωματία» κατά της Ελλάδας κάνει λόγο σε σημερινό της άρθρο η εφημερίδα Financial Times.

Για «υψηλού κινδύνου διπλωματία» κατά της Ελλάδας κάνει λόγο σε σημερινό της άρθρο η εφημερίδα Financial Times. Στο κεντρικό άρθρο της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας, τονίζεται ότι η Ευρωζώνη σπρώχνει την Ελλάδα στην χρεοκοπία και ότι «παρόλο που όλοι περίμεναν να ολοκληρωθεί το νέο πρόγραμμα και το σχέδιο επιμήκυνσης έως το 2016, στη συνάντηση της Δευτέρας μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, αυτό δεν θα γίνει παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες της Ελλάδας».
«Οι διεθνείς πιστωτές δεν κατάφεραν να γεφυρώσουν τις διαφορές τους για το πώς θα μειωθεί το ιλιγγιώδες χρέος των Αθηνών, σπρώχνοντας την χώρα επικίνδυνα κοντά ακόμα και σε στάση πληρωμής του χρέους που λήγει την επόμενη εβδομάδα» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Financial Times.
«Είναι απολύτως σαφές ότι θα χρειαστούμε άλλον ένα γύρο μετά την επόμενη Δευτέρα», δήλωσε ένας ανώτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης που συμμετέχει στις συνομιλίες προσθέτοντας ότι «υπάρχουν μια σειρά από θέματα που πρέπει ακόμη να ρυθμιστούν».
Αξιωματούχοι είπαν ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δύο από τα τρία μέλη της λεγόμενης «τρόικας», βρίσκονται σε αντιπαράθεση σχετικά με το μέγεθος και τον ρυθμό μείωσης του χρέους στην Ελλάδα.
Ανώτερος αξιωματούχος δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία κατέχει το ομόλογο των 5 δισ. ευρώ που λήγει την επόμενη Παρασκευή, αντιστέκεται στο roll over ασκώντας πίεση σε όλες τις πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία σύντομα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 03:32