search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:03
MENU CLOSE

Αισιόδοξοι για τη δόση Στουρνάρας και Ζανιάς!

09.11.2012 10:17
Αισιόδοξοι για τη δόση Στουρνάρας και Ζανιάς! - Media

«Η δόση θα εκταμιευτεί, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας», δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

«Η δόση θα εκταμιευτεί, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας», δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
«Η Ελλάδα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει, να είστε σίγουροι και η Ευρώπη θα κάνει όσα πρέπει να κάνει. Η δόση θα εκταμιευθεί», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών με αφορμή το ενδεχόμενο καθυστέρησης της απόφασης για συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας.
Σχετικά με τις αντικρουόμενες δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων, εξήγησε ότι παραμένει άλυτο το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους και πως η ελληνική πλευρά προσπαθεί να συμμετάσχει δημιουργικά στη συζήτηση αυτή.
Ερωτώμενος εάν υπάρχει κίνδυνος μιας αναβολής στην καταβολή της δόσης ακόμα και για το 2013, επανέλαβε πολλάκις ότι «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας», ενώ σε ερώτηση για το τι περιμένουμε από το Eurogroup της Δευτέρας απάντησε ότι, «την Δευτέρα περιμένουμε μια πολιτική δήλωση».

Σιγουριά Ζανιά για την εκταμίευση της δόσης

Βέβαιος πως δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με την εκταμίευση των 31,5 δισ. ευρώ προς τη χώρα μας εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας και Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Γιώργος Ζανιάς. Μιλώντας σε συνέδριο του Economist στην Αθήνα, ο κ. Ζανιάς τόνισε ότι η πίεση καταστρέφει το οικονομικό κλίμα αν οι δανειστές και οι εταίροι μας υποστηρίζουν διαρκώς ότι οι Έλληνες δεν κάνουν τίποτα για την επίλυση της κρίσης χρέους.
 
«Είμαστε ήδη στα δύο τρίτα των στόχων που έχουν τεθεί», δήλωσε ο επικεφαλής της Εθνικής Τράπεζας παραθέτοντας τα δημοσιονομικά επιτεύγματα της χώρας μας τα τελευταία 2,5 χρόνια και προσθέτοντας ότι όλα αυτά πρέπει να τα λάβουν όλοι υπόψη τους ώστε να αλλάξει το κλίμα.
 
Αναφορικά με την καθυστέρηση που παρατηρείται στη λήψη απόφασης για τη δόση, ο κ. Ζανιάς είπε ότι «υπάρχουν δύο θέματα στο πρόγραμμα που πρέπει να λυθούν και δεν ξέρω αν αυτό θα γίνει τώρα ή αργότερα», αναφερόμενος στο χρηματοδοτικό κενό και στη διαχειρισιμότητα του ελληνικού χρέους, προσθέτοντας πως παραμένουν οι δυσκολίες μεταξύ του ΔΝΤ και Ευρώπης για το πως αυτά θα αντιμετωπιστούν.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:48