search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:41
MENU CLOSE

Οι γιατροί ενάντια στη δραστική ουσία

11.11.2012 22:00

Την αντίθεσή του στην αποκλειστική αναγραφή της δραστικής ουσίας και κάλυψη από το ασφαλιστικό σύστημα μόνο του φθηνότερου γενόσημου, με επιβάρυνση των ασθενών σε κάθε άλλη επιλογή, εκφράζει ο ιατρικός κόσμος.

Την αντίθεσή του στην αποκλειστική αναγραφή της δραστικής ουσίας και κάλυψη από το ασφαλιστικό σύστημα μόνο του φθηνότερου γενόσημου, με επιβάρυνση των ασθενών σε κάθε άλλη επιλογή, εκφράζει ο ιατρικός κόσμος. Με σχετική ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος κάνει λόγο για «τεράστια επιχειρηματικά συμφέροντα, που βρίσκονται πίσω από την επιμονή της τρόικας για τη δραστική ουσία, τα οποία πιέζουν για ένα μέτρο που θα απορυθμίσει πλήρως την άσκηση της θεραπευτικής πρακτικής, με ανεξέλεγκτες επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού, αλλά θα ακυρώσει και κάθε δυνατότητα παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας στον τομέα της φαρμακοβιομηχανίας». Μάλιστα, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, μόνο ωφέλιμη για τα δημόσια οικονομικά δεν είναι η ρύθμιση περί δραστικής ουσίας, καθώς «το μόνο που θα πετύχει είναι η μονοπώληση στον χώρο του φαρμάκου από μεγάλα πολυεθνικά συμφέροντα και η καταστροφή της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας». Όπως και να το δεις πια, είναι να μην… αρρωστήσεις σ’ αυτή τη χώρα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:41