search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:24
MENU CLOSE

Ελάχιστη διορία για τις περικοπές στα Ταμεία

09.11.2012 15:19
Ελάχιστη διορία για τις περικοπές στα Ταμεία - Media

Προθεσμία μόλις 1,5 μήνα έδωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης στα ασφαλιστικά ταμεία προκειμένου να τεθούν μεταξύ άλλων σε εφαρμογή οι περικοπές στις συντάξεις.

Προθεσμία μόλις 1,5 μήνα έδωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης στα ασφαλιστικά ταμεία προκειμένου να τεθούν μεταξύ άλλων σε εφαρμογή οι περικοπές στις συντάξεις

«Το υπουργείο Εργασίας βρίσκεται μπροστά σε ένα κρίσιμο χρονικό σημείο, καθώς πρέπει να υλοποιηθούν μια σειρά ζητήματα μέσα σε 1,5 μήνα. Ουσιαστικά θα πρόκειται για άθλο. Πρόκειται για ζητήματα που εκκρεμούν εδώ και δεκαετίες» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.
 
Μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο μαζί με στελέχη από το γραφείο του πρωθυπουργού, τα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και των ασφαλιστικών φορέων ο κ. Βρούτσης πρόσθεσε ότι θα νομοθετηθούν άμεσα ο νέος τρόπος κατανομής των πολυτεκνικών επιδομάτων και η αναπροσαρμογή των συντάξεων με την εφαρμογή κλιμακωτών μειώσεων. 

Παράλληλα τα πολυτεκνικά επιδόματα θα περιλαμβάνουν πλέον το πρώτο και το δεύτερο παιδί και θα χορηγούνται με εισοδηματικά κριτήρια, ενώ σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Βρούτσης σύντομα θα ολοκληρωθεί η «ενιαία αρχή πληρωμών των συντάξεων» σύμφωνα με την οποία κάθε Αριθμός Μητρώου Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), θα συνοδεύεται υποχρεωτικά από τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου.

Στο μεταξύ σύμφωνα με τις δειγματοληπτικές απογραφές του υπουργείου Εργασίας ένας στους τρεις συνταξιούχους δεν έχει ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:23