search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:25
MENU CLOSE

Βγήκαν τα “μαχαίρια” και πάλι στη Βουλή

09.11.2012 19:00
Βγήκαν τα \"μαχαίρια\" και πάλι στη Βουλή - Media

Στη Βουλή συνεχίζεται με εντάσεις η συζήτηση ενώ τα κόμματα της Αντιπολίτευσης επιτέθηκαν στην κυβέρνηση μιλώντας για προϋπολογισμό «εθνοκτόνο», «που κανείς οικονομολόγος δεν πιστεύει ότι θα βγει» και για «συνειδητά ψέματα» και «εμπορία του φόβου της χρεοκοπίας».

Νέο ραντεβού έχουν δώσει οι εργαζόμενοι την Κυριακή στο Σύνταγμα  όπου την ίδια ώρα στη Βουλή θα ολοκληρώνεται η συζήτηση επί του προϋπολογισμού.
Η συζήτηση ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της Κυριακής με ονομαστική ψηφοφορία.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν τους πολίτες στο χώρο της πλατείας, στις 5 το απόγευμα ενώ το ΠΑΜΕ, την ίδια ώρα στην Ομόνοια.

Στη Βουλή συνεχίζεται με εντάσεις η συζήτηση ενώ τα κόμματα της Αντιπολίτευσης επιτέθηκαν στην κυβέρνηση μιλώντας για προϋπολογισμό «εθνοκτόνο», «που κανείς οικονομολόγος δεν πιστεύει ότι θα βγει» και για «συνειδητά ψέματα» και «εμπορία του φόβου της χρεοκοπίας».
 
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μάλιστα κατηγόρησε τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για «μικροκομματική και συγκυριακή σκοπιμότητα».
 
Αφορμή ήταν η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit, όπου ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι « η κυβέρνηση κρέμεται από μια κλωστή και δεν θα αντέξει».
 
Ο κ. Τσίπρας  ανέφερε στη συνέντευξη ότι ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε πανικό, σημειώνοντας πως «κανένας σοβαρός επενδυτής δεν θα δαπανήσει τα χρήματά του, όταν ξέρει ότι ο χρόνος αυτής της κυβέρνησης τελειώνει»…
 
Με αφορμή τη συνέντυεξη αυτή αλλά και την τοποθέτηση στη Βουλή του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο Ευ. Βενιζέλος κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «κινείται από μια μικροκομματική οπτική γωνία».
 
Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε πως με τη συνέντευξή του ο κ. Τσίπρας καλεί τους επενδυτές να προσέξουν γιατί αν επενδύσουν στην Ελλάδα οι συμφωνίες θα ακυρωθούν.
 
Δείτε LIVE συζήτηση στη Βουλή:


           
Η συνέντευξη Τσίπρα στη γερμανική DIE ZEIT:
 
Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι το κόμμα του είναι έτοιμο να κυβερνήσει από τις 18 Ιουνίου.
 
«Αν δεν είχαν κινήσει θεούς και δαίμονες για να μας αποτρέψουν από την εξουσία, η Ελλάδα δε θα είχε τώρα ένα νέο Μνημόνιο. Θα ήμασταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση από αυτή που είμαστε σήμερα. Η χώρα έχασε μια ευκαιρία», σημείωσε και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι σύντομα ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κυβέρνηση στην Ελλάδα.
 
Αναφερόμενος στον Αντώνη Σαμαρά, υποστήριξε ότι ακολουθεί μία τελείως λανθασμένη στρατηγική, η οποία οδηγεί απευθείας σε αδιέξοδο. Δηλαδή, εξήγησε, ο πρωθυπουργός εφαρμόζει πάντα αυτό το οποίο η τρόικα των δανειστών ζητεί και είναι ικανοποιημένος με ό,τι του δίνει κάθε φορά. Αυτό, συνέχισε, δεν έχει καμία σχέση με αυτό το οποίο ο ίδιος υποσχέθηκε πριν τις εκλογές, δηλαδή να επαναδιαπραγματευθεί με την τρόικα.
 
Κληθείς να σχολιάσει τη στήριξη της Ευρώπης στον πρωθυπουργό, ο κ. Τσίπρας τονίζει ότι βλέπει το εν λόγω θέμα από διαφορετική οπτική, επισημαίνοντας τις δηλώσεις του Όλι Ρεν, ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, αλλά και τις δηλώσεις του επικεφαλής της Deutsche Bank, Γιόζεφ Ακερμαν, ότι μοναδική λύση για την Ελλάδα είναι ένα γενναίο «κούρεμα» του χρέους.
 
Απαντώντας σε ερώτηση πώς θα εμποδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις αποκρατικοποιήσεις, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η ίδια η αγορά θα φροντίσει γι' αυτό και πρόσθεσε:
 
«Κανένας σοβαρός επενδυτής δεν θα δαπανήσει τα χρήματά του, όταν ξέρει ότι ο χρόνος αυτής της κυβέρνησης, που το αποφάσισε αυτό, τελειώνει. Μια τόσο καταστροφική πολιτική θα μπορούσε ίσως να πραγματοποιηθεί σε μια αφρικανική χώρα, όχι στην Ευρώπη με το νομικό της πολιτισμό. Θα έπρεπε να καταργηθεί το Σύνταγμα και το Κοινοβούλιο».
 
Σε άλλη ερώτηση, ότι κατηγορείται για λαϊκισμό και ότι ξεσηκώνει τον κόσμο, ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι δεν χρειάζεται να ξεσηκώνει ο ΣΥΡΙΖΑ το λαό. Αρκεί, συμπλήρωσε, «μια δήλωση της κ. Μέρκελ, ότι χώρες με χρέος άνω του 80% του ΑΕΠ οφείλουν να χάσουν την κυριαρχία τους. Αυτό προκαλεί θυμό στον κόσμο».
 
Ο κ. Τσίπρας διευκρινίζει, επίσης, ότι το κόμμα του είναι αντίθετο στην πολιτική της κ. Μέρκελ και ότι δεν έχει κανενός είδους αντιπαλότητα με το γερμανικό λαό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:25