search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:51
MENU CLOSE

Παναγούλης: Θα παρακαλάνε να μην έχουν το τέλος του πρέσβη στη Λιβύη

10.11.2012 16:57
Παναγούλης: Θα παρακαλάνε να μην έχουν το τέλος του πρέσβη στη Λιβύη - Media

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Παναγούλης, σε ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, είπε ότι «όσοι έχουν υπογράψει τα μνημόνια θα παρακαλάνε να περάσουν από Ειδικό Δικαστήριο, παρά να έχουν το τέλος του πρέσβη των ΗΠΑ στη Λιβύη».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Παναγούλης, σε ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, είπε ότι «όσοι έχουν υπογράψει τα μνημόνια θα παρακαλάνε να περάσουν από Ειδικό Δικαστήριο, παρά να έχουν το τέλος του πρέσβη των ΗΠΑ στη Λιβύη».
Με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στις αντιδράσεις που ακολούθησαν αυτή τη δήλωση "αδειαζοντας" ουσιαστικά τον κ. Παναγούλη.
«Ο βουλευτής της Β΄ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Στάθης Παναγούλης κατά τη σημερινή του παρέμβαση στη Βουλή ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη των λεγομένων του διευκρινίζοντας και ο ίδιος από μεριάς του ότι εκφράζουν τον ίδιο και μόνον . Ούτε ως λεκτική υπερβολή δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά από τον ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ.
Όσον αφορά τις υποδείξεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ας τις υποβάλει προς τον αρχηγό του προτείνοντάς του τη διαγραφή του υπεύθυνου του προεκλογικού αγώνα βόρειας Ελλάδας κ. Ψωμιάδη όταν αποκαλούσε την φασιστική Χρυσή Αυγή ως αδελφό κόμμα .
Σε σχέση με τις επενδύσεις πρέπει να καταλάβει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πως άλλο είναι το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και το χάρισμα φιλέτων στους ημετέρους και άλλο μια εθνική αναπτυξιακή προσπάθεια προς όφελος της κοινωνίας .
Εμείς το πατριωτικό μας καθήκον το γνωρίζουμε και το υπηρετούμε , αυτοί το έγκλημά τους εις βάρος του λαού το έχουν συνειδητοποιήσει ;»
Αντιδράσεις στη δήλωση Παναγούλη
Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να διαγράψει τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. 
«Χθες ο κ. Τσίπρας προειδοποίησε και απείλησε τους επενδυτές να μην επενδύσουν στην Ελλάδα. Σήμερα, φτάνει στη χειρότερη πολιτική του κατάντια επιτρέποντας στο βουλευτή του Στάθη Παναγούλη να προσθέτει λιντσαρίσματα και φόνους που οδηγούν σε εμφύλιους πολέμους», αναφέρει ο Σίμος Κεδίκογλου.
Στην ομιλία του αργότερα, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τζαβάρας, χαρακτήρισε αδιανόητες «τις απρέπειες εκείνων που χρησιμοποιούν το βήμα της Βουλής για να εκστομίσουν απειλές κατά των πολιτικών τους αντιπάλων και ύβρεις για όσους δεν συμφωνούν με τις απόψεις τους».
«Αυτοί που έρχονται να απειλήσουν ότι οι υπουργοί θα οδηγηθούν στο Ειδικό Δικαστήριο, δεν χρειάζεται να πω ότι συμφωνούν με τη Χρυσή Αυγή. Το σοβαρότερο όλων είναι ότι απειλούν νομιμοποιημένους λειτουργούς του κράτους με λιντσάρισμα», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού.
«Ο κύριος Ευστάθιος Παναγούλης είναι φορέας ενός ένδοξου ονόματος, όμως από τις στάχτες των λόγων του δεν θα διατηρηθεί τίποτε για τους νέους αυτού του τόπου» ανέφερε ο Κ. Τζαβάρας.
Ανάλογη ήταν η αντίδραση και του υπουργού Ναυτιλίας, Κώστα Μουσουρούλη, ο οποίος έκανε λόγο για «μόνιμους παραδοσιακούς αρνητές της χώρας».
«Υπονομεύουν την κάθε προοπτική της χώρας γιατί δεν μπορούν να την προσφέρουν η ίδιοι.. Ξέρουν ότι η ανεμελιά τους πετάει την Ελλάδα έξω από το διεθνές περιβάλλον», επισήμανε ο κ. Μουσουρούλης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50