search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:25
MENU CLOSE

Χ.Α. σε επιχειρηματίες: Ή απολύετε τους ξένους ή σας βάζουμε λουκέτο

13.11.2012 08:11
Χ.Α. σε επιχειρηματίες: Ή απολύετε τους ξένους ή σας βάζουμε λουκέτο - Media

Τα τάγματα της Χρυσής Αυγής που εκφοβίζουν επιχειρηματίες σε Εύβοια και Βοιωτία αποκαλύπτει η καθημερινή εφημερίδα «6 μέρες».

Τα τάγματα της Χρυσής Αυγής που εκφοβίζουν επιχειρηματίες σε Εύβοια και Βοιωτία αποκαλύπτει η καθημερινή εφημερίδα «6 μέρες».
 
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα «Η Χρυσή Αυγή δεν κρύβει τίποτε από τον εαυτό της και τον χαρακτήρα της: Λόγος επιφανειακός και συνθηματολογικός, που αντιστοιχεί στην άνοδο του ναζισμού στη Γερμανία. Συνθήματα κολακευτικά για τους Έλληνες… γενικώς, ακατέργαστος λαϊκισμός, και εθνικισμός χωρίς δομή και συγκρότηση. Βία χωρίς έλεος, αλλά μόνο εκεί που «τους παίρνει»: σε πάμπτωχους, εξαθλιωμένους και διαρκώς διωκόμενους –από την αστυνομία και τα αφεντικά τους- μετανάστες. Και το κυριότερο: Απειλές προς πάσα κατεύθυνση. Με μία λέξη: Τραμπουκισμός.
 
Κάποια φασιστικά κόμματα ανά την Ευρώπη, τα οποία κινήθηκαν απλώς στις παρυφές του φασισμού φλερτάροντάς τον, σύντομα αποδείχθηκαν περισσότερο και ταχύτερα του αναμενόμενου «συστημικά». Το μέλλον της Χρυσής Αυγής είναι άδηλο, ακριβώς επειδή το κύριο χαρακτηριστικό της είναι ο κοινός τραμπουκισμός.
Αδιάσειστο ντοκουμέντο του τρόπου δράσης των εγχώριων νεοφασιστών είναι ο όλο και αυξανόμενος αριθμός καταγγελιών επιχειρηματιών που δέχθηκαν «ενημερωτικές επισκέψεις» μελών του κόμματος, οι οποίοι τους «συμβούλευσαν» να απολύσουν τους αλλοδαπούς εργάτες και να τους αντικαταστήσουν με Έλληνες  από τη «λίστα ανέργων της Χρυσής Αυγής».
 
Δευτέρα πρωί, έξω από μία αποθήκη οικοδομικών υλικών στο Μαντούδι Ευβοίας. Τέσσερις σωματώδεις μαυροφορεμένοι νεαροί εμφανίζονται μπροστά στη συρόμενη καγκελόπορτα. Με βαριά επιτακτική φωνή, ο επικεφαλής ζητά από τον ξαφνιασμένο για το αναπάντεχο της επίσκεψης και ελαφρώς φοβισμένο φύλακα να καλέσει τον ιδιοκτήτη της εταιρείας, ώστε να πουν «δυο σταράτες κουβέντες».
Τα γράμματα στο πίσω μέρος από τις μπλούζες των νεαρών δεν άφηναν αμφιβολία για το τι ήθελαν και ποιους εκπροσωπούσαν. Ήταν αντιπροσωπεία από την ομάδα «Δουλειά στους Έλληνες» της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής Βοιωτίας-Εύβοιας. Σκοπός τους η ανεύρεση εργασίας στους άνεργους Έλληνες κατοίκους των δύο νομών, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους τους. Εν αντιθέσει δε με τον ΟΑΕΔ και τα υπόλοιπα γραφεία ευρέσεως εργασίας, οι… «σύμβουλοι εργασίας» της Χ. Α. δεν απευθύνουν πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στους επιχειρηματίες. Ακόμα και να μην υπάρχει ανάγκη για πρόσληψη προσωπικού, φροντίζουν να τη… δημιουργήσουν. Προτεραιότητά τους άλλωστε, όπως παραδέχονται και οι ίδιοι στη σχετική σελίδα της τοπικής οργάνωσης στο Διαδίκτυο, δεν είναι οι επιχειρήσεις που βρίσκονται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας ή έχουν απλήρωτους τους εργαζόμενους (!), αλλά οι «εργοδότες ή συνδικαλιστές διεθνιστικών αντιλήψεων, οι οποίοι προτιμούν Πακιστανούς για οδηγούς κλαρκ, Ινδούς για χειριστές μηχανημάτων και Αλβανούς για επόπτες».
 
Σύμφωνα λοιπόν με το σκεπτικό των αυτόκλητων «συμβούλων εργασίας», οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων που απασχολούν αλλοδαπούς εργάτες πρέπει να τους διώξουν και στη θέση τους να πάρουν όσους στις «φλέβες τους ρέει αίμα ελληνικό». Το επιχείρημά τους δε είναι ακλόνητο και δεν σηκώνει πολλή συζήτηση. «Όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος» και ο νοών νοείτω…»

Και στην Αθήνα όμως, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, έχουν παρουσιαστεί ανάλογα φαινόμενα και συγκεκριμένα στην Κυψέλη με τον ιδιοκτήτη ψητοπωλείου να υποστηρίζει πως δέχθηκε την επίσκεψη των εύσωμων μαυροφορεμένων νεαρών, οι οποίοι του ζήτησαν να διώξει «για το καλό του» και τους τέσσερις αλλοδαπούς που εργάζονταν στο κατάστημα του και να δώσει δουλειά σε Έλληνες. Ο ίδιος τελικά κράτησε στην επιχείρηση του μόνο έναν από τους τέσσερις, ωστόσο τονίζει πως ποτέ δεν εμφανίστηκε κανένας Έλληνας για να του ζητήσει δουλειά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:24