search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:00
MENU CLOSE

Εκταφή της σορού του Αραφάτ μετά από υπόνοιες για δολοφονία

13.11.2012 11:30
Εκταφή της σορού του Αραφάτ μετά από υπόνοιες για δολοφονία - Media

Ξεκίνησαν οι εργασίες εκταφής της σορού του Παλαιστινίου ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ όπως ανακοίνωσε πηγή του περιβάλλοντος της οικογένειάς του.

Ξεκίνησαν οι εργασίες εκταφής της σορού του Παλαιστινίου ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ όπως ανακοίνωσε πηγή του περιβάλλοντος της οικογένειάς του.
 
«Άρχισαν σήμερα να σπάνε το τσιμέντο και τις πέτρες στο μαυσωλείο και οι εργασίες θα συνεχιστούν για τουλάχιστον 15 ημέρες», διευκρίνισε η ίδια πηγή.
 
Ο Γιάσερ Αραφάτ βρίσκεται θαμμένος σε μαυσωλείο στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης.
 
Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος πέθανε σε στρατιωτικό νοσοκομείο του Παρισιού τον Νοέμβριο του 2004.
 
Τους τελευταίους μήνες έχουν επανέλθει στο προσκήνιο τα σενάρια δολοφονίας του μετά τον εντοπισμό, από εργαστήριο της Λωζάνης, ραδιενεργού πολώνιου στα προσωπικά του είδη.

Έπειτα από αυτό, η χήρα του Αραφάτ, Σούχα, κατέθεσε μήνυση στις γαλλικές Αρχές για τη μη διεξαγωγή έρευνας και πλέον οι Γάλλοι δικαστές ερευνούν το ενδεχόμενο πιθανής δολοφονίας του.

Ήδη τρεις Γάλλοι εμπειρογνώμονες αλλά και μια ομάδα Ελβετών ειδικών βρίσκονται στη Ραμάλα για να επιβλέψουν την εκταφή της σορού του Αραφάτ και να λάβουν δείγματα ιστών, ώστε να εξεταστεί το ενδεχόμενο θανατηφόρας μόλυνσης με ραδιενέργεια.
 
 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:00