search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:21
MENU CLOSE

Σε διαθεσιμότητα από σήμερα χιλιάδες υπάλληλοι

13.11.2012 14:16
Σε διαθεσιμότητα από σήμερα χιλιάδες υπάλληλοι - Media

Σε διαθεσιμότητα τίθενται από σήμερα με τη δημοσίευση του Μνημονίου ΙΙΙ στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, οι υπάλληλοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που εργάζονται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και έχουν προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ.

Σε διαθεσιμότητα τίθενται από σήμερα με τη δημοσίευση του Μνημονίου ΙΙΙ στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, οι υπάλληλοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που εργάζονται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και έχουν προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ.
 
Σύμφωνα με το μνημόνιο, για να καταργηθούν οι οργανικές θέσεις και να τεθούν οι παραπάνω υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα θα πρέπει να συντρέχουν και οι εξής προϋποθέσεις:
 
α) να είναι τουλάχιστον δέκα (10) ανά υπηρεσία ή φορέα, ή περισσότεροι,
 
β) να μην ξεπερνούν το 25% του συνολικού αριθμού των τακτικών υπαλλήλων των ως άνω κλάδων και ειδικοτήτων της υπηρεσίας ή του φορέα.
 
γ) να μην ξεπερνούν το 10% του συνόλου του τακτικού προσωπικού που υπηρετεί στην οικεία υπηρεσία ή φορέα.
 
Η μη αποστολή των στοιχείων από τις αρμόδιες υπηρεσίες στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εντός της προθεσμίας των πέντε ημερών αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα για το οποίο επιβάλλεται πειθαρχική ποινή προστίμου, η οποία ισούται µε το ¼ των αποδοχών των υπαλλήλων.
 
Η διαθεσιμότητα των υπαλλήλων θα διαρκέσει ένα έτος με την καταβολή του 75% του μισθού τους και στην περίπτωση που δεν μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, θα απολύονται.

Η διαθεσιμότητα αποβλέπει στην αποκατάσταση του κύρους του Δημοσίου, λέει ο Αντ.Μανιτάκης
 
«Τα μέτρα αποβλέπουν στην αποκατάσταση του κύρους του δημοσιοϋπαλληλικού λειτουργήματος και της νομιμότητας στο δημόσιο» σημειώνει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης και προσθέτει: «Είμαστε αποφασισμένοι να τα εφαρμόσουμε για το καλό του τόπου και της ελληνικής δημόσιας διοίκησης».

ΣΥΡΙΖΑ: «Όχι» στις απολύσεις εργαζομένων
 
Έντονη αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στις «μαζικές απολύσεις» των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση εξέφρασαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα και Όλγα Γεροβασίλη, σε συνάντηση που είχαν την Τρίτη με εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
 
«Η νέα μνημονιακή επίθεση στους ήδη ανίσχυρους αυτοδιοικητικούς θεσμούς, λόγω των τεράστιων περικοπών των θεσμοθετημένων πόρων τους και των απολύσεων, καταργεί τις κοινωνικές τους λειτουργίες και το αυτοδιοίκητο και τους μετατρέπει σε παρίες του κρατικού διοικητικού μηχανισμού», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:20