search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:44
MENU CLOSE

«Όχι» σε κούρεμα λέει ο Σόιμπλε, «Ναι» απαντά ο Νταλάρα

13.11.2012 18:14
«Όχι» σε κούρεμα λέει ο Σόιμπλε, «Ναι» απαντά ο Νταλάρα - Media

Παράλληλα, το ενδεχόμενο να δοθούν στην Αθήνα συνολικά όλες οι χρωστούμενες δόσεις, συνολικού ύψους 44,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, εξετάζει η Γερμανία.

Το ενδεχόμενο να δοθούν στην Αθήνα συνολικά όλες οι χρωστούμενες δόσεις, συνολικού ύψους 44,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, εξετάζει η Γερμανία.
 
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει την καταβολή και των τριών δόσεων προς την Ελλάδα», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Όπως πάντως μεταδίδει το Bloomberg, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για τη δημιουργία ενός αυστηρού ελεγκτικού μηχανισμού.

Όπως είπε ο Γερμανός υπουργός, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο για αυτό το μηχανισμό προκειμένου να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη ενώ αναμένεται να βρεθεί λύση μέσα στις επόμενες ημέρες.
Ωστόσο ο Σόιμπλε δεν έδωσε επιπλέον πληροφορίες για το μηχανισμό, σημειώνοντας πως αποτελεί ένα «ευαίσθητο» ζήτημα για την ελληνική πλευρά.

Νωρίτερα πάντως και μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, o κ. Σόιμπλε είχε χαρακτηρίσει ως «υπερβολικά φιλόδοξο» τον στόχο να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος το 2020 τοποθετώντας ως ρεαλιστικό ορίζοντα το 2022.
 
Για την επίτευξη του στόχου για τη βιωσιμότητα του χρέους, ο Γερμανός υπουργός τόνισε ότι πρέπει να αποφευχθεί «κούρεμα» στον επίσημο τομέα, ενώ πρόσθεσε ότι οι πιστωτές πρέπει να επικεντρωθούν σε λύσεις που δεν θα περιλαμβάνουν τη διαγραφή χρέους του επίσημου τομέα.
 
Ο Σόιμπλε δικαιολόγησε επίσης την διετή επιμήκυνση στο πρόγραμμα προσαρμογής (μέχρι το 2016) λέγοντας πως ο μέχρι πρότινος στόχος για το 2014 «είναι μη ρεαλιστικός».
 
Αντίθετα ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Διεθνούς Χρηματοοικονομικής (IIF), Τσαρς Νταλάρα ο οποίος βρίσκεται από την Τρίτη στην Αθήνα τάσσεται υπέρ ενός νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους.
 
Είναι πλέον η σειρά του επίσημου τομέα για τη μείωση του ελληνικού χρέους σε διαχειρίσιμα επίπεδα, μετά τις μαζικές απώλειες που γνώρισε ο ιδιωτικός τομέας νωρίτερα φέτος, δήλωσε ο Τσαρλς Νταλάρα.
«Οι επίσημοι πιστωτές της Ελλάδας, οι χώρες της Ευρωζώνης, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να δεχτούν την επιβάρυνση από τη μείωσή του», προσθέτει ο επικεφαλής του IIF.

«Υπάρχουν ισχυρά επιχειρήματα για τη μείωση των επιτοκίων στα υφιστάμενα δάνεια προς την Ελλάδα, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και από το EFSF», δήλωσε ο κ. Νταλάρα σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στο Dow Jones Newswires.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:43