search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 05:49
MENU CLOSE

«Ναι» στο κούρεμα λέει ο Νταλάρα

14.11.2012 13:43
«Ναι» στο κούρεμα λέει ο Νταλάρα - Media

Θετικός σε ένα ενδεχόμενο νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην  εκδήλωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου, Τσαρλς Νταλάρα.

Θετικός σε ένα ενδεχόμενο νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην  εκδήλωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου, Τσαρλς Νταλάρα.
 
Ο κ. Νταλάρα υιοθέτησε την άποψη του ΔΝΤ για την ανάγκη κουρέματος του ελληνικού δημοσίου χρέους που κατέχει ο επίσημος τομέας της Ευρώπης, υποστηρίζοντας παράλληλα την σημασία «μείωσης των επιτοκίων σε υφιστάμενα και μελλοντικά δάνεια» προς τη χώρα μας.
 
Ακόμη επεσήμανε πως το Ταμείο πρέπει να επανεξετάσει την πολιτική του αυξάνοντας την χρηματοδότηση προς την Ελλάδα εντάσσοντας την παράλληλα στα κράτη που δικαιούνται «δάνεια με μηδενικό επιτόκιο».
 
Ασκώντας κριτική στην πολιτική λιτότητας που εφαρμόζεται στην χώρα ο επικεφαλής του IIF σχολίασε χαρακτηριστικά «Όταν θέτεις μη ρεαλιστικούς στόχους […] πρέπει να περιμένεις πως θα απογοητευτείς».Όπως ανέφερε η σκληρή δημοσιονομική προσαρμογή σε συνδυασμό με τις μεγάλες περικοπές έριξαν την Ελλάδα στον φαύλο κύκλο της ύφεσης.
 
Ο Τσαρλς Νταλάρα εκτίμησε πως στη Ελλάδα «πρέπει να δοθεί ηπιότερη προσαρμογή, όπως στην Ιρλανδία» και κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες να στηρίξουν την Ελλάδα και να σταματήσουν τις φήμες για πιθανή έξοδο της χώρας από το ευρώ, ενώ υπογράμμισε ότι «για πρώτη φορά  βλέπουμε στη χώρα μία κυβέρνηση με πλήρες πλαίσιο για μεταρρυθμίσεις καθώς η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά έχει ανταποκριθεί στις προσδοκίες πολλών».
 
Ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου θα έχει συνάντηση στις 16:00 με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33