search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:45
MENU CLOSE

Στο εδώλιο ο Μπαρμπαρούσης

14.11.2012 14:50
Στο εδώλιο ο Μπαρμπαρούσης - Media

Στο εδώλιο οδηγείται ο βουλευτής Αγρινίου της Χρυσής Αυγής Κώστας Μπαρμπαρούσης για όσα έγιναν στην Αγορά Μεσολογγίου, μετά και την άρση της βουλευτικής του ασυλίας.

Στο εδώλιο οδηγείται ο βουλευτής Αγρινίου της Χρυσής Αυγής Κώστας Μπαρμπαρούσης για όσα έγιναν στην Αγορά Μεσολογγίου, μετά και την άρση της βουλευτικής του ασυλίας.

Ο αρμόδιας εισαγγελέας έθεσε σε ισχύ για πρώτη φορά το νόμο 927/1979 περί φυλετικών διακρίσεων και του απήγγειλε συνολικά της εξής κατηγορίες:
Παράνομη βία, Απρόκλητη φθορά, Αντιποίηση αρχής και  Παραβίαση του νόμου 927/1979 περί φυλετικών διακρίσεων

Σημειώνεται πως το «κλιμάκιο εφόδου» της Χρυσής Αυγής είχε πάει σε λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου και ζητούσε χαρτιά νομιμότητας από αλλοδαπούς προχωρώντας σε καταστροφή των πάγκων αλλά και άλλου είδους φθορές παρουσία της δημοτικής αστυνομίας.

Ο Κ. Μπαρμπαρούσης μάλιστα έκανε δηλώσεις στις οποίες έλεγε: "Πολεμάμε το παρεμπόριο, ήρθαμε εδώ σήμερα να δούμε τη δημοτική αστυνομία και τις αστυνομικές αρχές να κάνουν ελέγχους, και αφού κωλυσιεργούσαν το κάναμε εμείς".

Ο νόμος 927/1979 επικυρώνει, ουσιαστικά, το νομοθετικό διάταγμα 494/1970 με το οποίο το ελληνικό κράτος υιοθέτησε τη διεθνή σύμβαση για κατάργηση πάσης φύσεως φυλετικών διακρίσεων.

Το άρθρο 1 του νόμου αναφέρει χαρακτηριστικά : «Όστις δημοσίως, είτε προφορικώς είτε δια γραπτών κειμένων ή εικονογραφήσεων ή παντός ετέρου μέσου, εκ προθέσεως προτρέπει εις πράξεις ή ενεργείας δυναμένας να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βίαν κατά προσώπων ή ομάδων προσώπων εκ μόνου του λόγου της φυλετικής ή εθνικής καταγωγής του ή θρησκεύματος, τιμωρείται με φυλάκισιν μέχρι δυο ετών ή με χρηματική ποινήν ή και δι' αμφοτέρων των ποινών τούτων».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:43