search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:34
MENU CLOSE

Μουσική Εκδήλωση – αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη για τον Εορτασμό της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου

15.11.2012 07:13
Μουσική Εκδήλωση – αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη για τον Εορτασμό της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου  - Media

Την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου και ώρα 12:30, στα πλαίσια του εορτασμού της 39ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου,  το Μουσικό Τμήμα του ΕΜΠ διοργανώνει συναυλία αφιερωμένη στα τραγούδια της δισκογραφίας του Μίκη Θεοδωράκη που ακούστηκαν από τα ηχεία της κατάληψης του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973, τιμώντας τον μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη.

Την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου και ώρα 12:30, στα πλαίσια του εορτασμού της 39ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου,  το Μουσικό Τμήμα του ΕΜΠ διοργανώνει συναυλία αφιερωμένη στα τραγούδια της δισκογραφίας του Μίκη Θεοδωράκη που ακούστηκαν από τα ηχεία της κατάληψης του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973, τιμώντας τον μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη.  Επιθυμία της συντονιστικής επιτροπής του εορτασμού είναι η συναυλία αυτή να  αποτελέσει τη μουσική υπόκρουση για τους μαθητές των σχολείων της Αθήνας που την ίδια ώρα θα καταθέτουν τα λουλούδια και τα στεφάνια τους αποτίοντας φόρο τιμής στους αγώνες της νεολαίας τον Νοέμβριο του 1973, αγώνες που συνεχίζουν να αποτελούν πηγή έμπνευσης για τους αγώνες του σήμερα. 
Στην εκδήλωση έχει κληθεί και θα την τιμήσει με την παρουσία του  ο Μίκης Θεοδωράκης.
 
Πρόγραμμα:
•  Η Ομάδα Κρουστών του ΕΜΠ υπό τη διεύθυνση του μαέστρου της Βασίλη Βασιλάτου σε αποσπάσματα έργων του μεγάλου μας συνθέτη.
•  Οι σολίστ της όπερας και μέλη της χορωδίας του ΕΜΠ Εβίτα Πετράκη και Βασίλης Κωστόπουλος ερμηνεύουν αποσπάσματα από το "Άξιον Εστί". Στο πιάνο ο Στέφανος Πολιτσάκης.
 
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Μιχάλης Οικονόμου
Διάρκεια: 45 λεπτά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:34