search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:08
MENU CLOSE

Τριγμοί στην κυβέρνηση για την ιθαγένεια

15.11.2012 09:40
Τριγμοί στην κυβέρνηση για την ιθαγένεια - Media

Νέες τριβές σημειώνονται μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ να αντιδρούν σφοδρά στην κατάργηση του νομού Ραγκούση που προωθεί η κυβέρνηση.

Νέες τριβές σημειώνονται μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ να αντιδρούν σφοδρά στην κατάργηση του νομού Ραγκούση που προωθεί η κυβέρνηση.
 
Με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικό το νομό, ο πρωθυπουργός ζήτησε από το υπουργείο Εσωτερικών να ετοιμάσει εντός 7 ημερών νομοσχέδιο «που θα συμφωνεί με την ετυμηγορία των ανώτατων δικαστικών λειτουργών».
 
Η απόφαση Σαμαρά προκάλεσε την αντίδραση των κυβερνητικών εταίρων με τη Φώφη Γεννηματά να δηλώνει πως «καμιά απόφαση δεν πρόκειται να ληφθεί εάν δεν υπάρξει συμφωνία όλων των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση».
 
Οι αντιδράσεις αιφνιδίασαν το Μέγαρο Μαξίμου που μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου αναδιπλώθηκε αναφέροντας ότι το θέμα θα λυθεί «μετά από συνεννόηση με τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού».
 
Το ζήτημα αναμένεται να συζητηθεί στην επόμενη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που ενδεχομένως να λάβει χώρα εντός του Σαββατοκύριακου.
 
Ο Σαμαράς πάντως φαίνεται αποφασισμένος να επιμείνει στο θέμα καθώς όπως εκτιμά η αυστηροποίηση των κριτηρίων απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν μέσο ανάσχεσης της πίεσης που του ασκούν εκ δεξιών οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:58