search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:10
MENU CLOSE

Όλοι εναντίον όλων στο ΠΑΣΟΚ

15.11.2012 22:00
oldphotossel.71352979412.jpg

Μία φρένο, μία γκάζι πατάει ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο ΠΑΣΟΚ, σε μία προσπάθεια να πάρει και πάλι πάνω του το παιχνίδι από τα χέρια των εσωκομματικών του αντιπάλων.

Μία φρένο, μία γκάζι πατάει ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο ΠΑΣΟΚ, σε μία προσπάθεια να πάρει και πάλι πάνω του το παιχνίδι από τα χέρια των εσωκομματικών του αντιπάλων.

Έτσι, σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι, ενώ είχε διαρρεύσει ότι χθες επρόκειτο να συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος – πράγμα που θα… ευχαριστούσε και τον Ανδρέα Λοβέρδο – αποφασίστηκε τελικά η αναβολή της προς το παρόν και, στη θέση της, προγραμματίστηκαν δύο συνεδριάσεις Κοινοβουλευτικών Τομέων Εργασίας, μία για χθες και μία για σήμερα.
Και, παρ’ ότι η εβδομάδα που πέρασε σηματοδότησε νέα δεινά για τους πολίτες με την ψήφιση του τρίτου Μνημονίου και του Προϋπολογισμού, δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι επρόκειτο για τη… Μεγάλη Εβδομάδα της Ιπποκράτους.
Οι διαφοροποιήσεις βουλευτών του κόμματος από την επίσημη γραμμή τού «ναι» στην ψηφοφορία των μέτρων, με προεξάρχουσα αυτήν του Κώστα Σκανδαλίδη, όξυναν το ήδη τεταμένο κλίμα, ενώ οι «φούσκες» Δατσέρη έβαλαν το κερασάκι στην τούρτα, κάνοντάς την… ακατάλληλη προς βρώση!
Ας τα πάρουμε, όμως, από την αρχή: την περασμένη Τετάρτη και παρά το «μασάζ» που δέχθηκαν από το κόμμα και – ορισμένοι – από τον ίδιο τον πρόεδρο, τελικά 6 βουλευτές, οι Κ. Σκανδαλίδης, Μ. Μπόλαρης, Γ. Κουτσούκος, Μ. Κασσής, Θ. Παραστατίδης και Άντζελα Γκερέκου, δεν ψήφισαν τα μέτρα, ενώ στη στάση τους περιλαμβάνεται σχεδόν ολόκληρη η… παλέτα επιλογών σε κοινοβουλευτική ψηφοφορία!
Έχουμε και λέμε: Κασσής και Παραστατίδης, όπως είχαν δηλώσει άλλωστε, ψήφισαν «όχι» – οι εν λόγω, βέβαια, είχαν δηλώσει και ανεξάρτητοι, καθώς και ότι δεν παραδίδουν την έδρα, μόνο που το δήλωσαν στον… καθρέφτη τους και όχι στον πρόεδρο της Βουλής, όπως προβλέπεται –, Μπόλαρης, Κουτσούκος και Γκερέκου ψήφισαν «παρών», ενώ ο Σκανδαλίδης προτίμησε την αποχή.
Η επιλογή Βενιζέλου, πάντως, ήταν μία και ενιαία και για τους έξι: διαγραφή! Και, μάλιστα, διαγραφή και από την Κ.Ο. και από το κόμμα. Το «σκληρό ροκ», που έλεγε και… μια ψυχή, κατέληξε σε «χέβι μέταλ», με διαρροές από την Ιπποκράτους ότι, αν θέλουν να συμμετάσχουν στο συνέδριο του κόμματος, πρέπει να πάνε στις Τοπικές τους Οργανώσεις και να ξαναγραφτούν μέλη. Τώρα, θα πει κανείς, ποιες τοπικές; Τις διαλυμένες; Έλα ντε!
Ο Σκανδαλίδης, πάντως, δήλωσε πρόθυμος να κάνει εκ νέου εγγραφή στο κόμμα, ενώ δεν παρέλειψε να μας ενημερώσει ότι «αυτός είναι το ΠΑΣΟΚ». Μάλιστα! Ο Σκανδαλίδης είναι το ΠΑΣΟΚ, ο Βουδούρης είναι η ΔΗΜΑΡ – αυτό κι αν είναι! – και το «Ποντίκι» είναι η τίγρη της Βεγγάλης…

Αδειάζει…
Κι εκεί που νόμιζαν στο ΠΑΣΟΚ ότι τελείωσαν με τις απώλειες βουλευτών, την αμέσως επόμενη μέρα, την περασμένη Πέμπτη δηλαδή, ο Μίμης Ανδρουλάκης ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης, αφαιρώντας ακόμα έναν βουλευτή από την, έτσι κι αλλιώς ολιγομελή, Κοινοβουλευτική Ομάδα, η οποία αριθμεί πλέον 26 νοματαίους.
Την ίδια ημέρα, μάλιστα, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ύστερα από μήνες αποχής και παρεμβάσεις διαρροών κατά του πρώην συμμάχου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, με επιστολή που του έστειλε, ζήτησε την έκτακτη σύγκλιση της Κ.Ο., προκειμένου να συζητηθεί η πορεία του ΠΑΣΟΚ.
«Αγαπητέ Ανδρέα, χαιρόμαστε για την απόφασή σου να επανέλθεις στις συλλογικές διαδικασίες και δράσεις τη Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας (…), που συνεχίζεται όλο τον καιρό που εσύ δεν μετέχεις στις διαδικασίες της» του απάντησε, δηκτικότατα, με δική του επιστολή, ο γραμματέας της Κ.Ο. Γιάννης Μανιάτης, με το επιχείρημα ότι η επιστολή κοινοποιήθηκε και στον ίδιο!
Και φτάνουμε αισίως στην Παρασκευή, οπότε ήρθε κι έσκασε η «φούσκα» του Γιάννη Δατσέρη, ο οποίος δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι «το ΠΑΣΟΚ ήταν μια φούσκα της μεταπολίτευσης»!!! Μια δήλωση που προκάλεσε σεισμικές αναταράξεις όχι μόνο στα ενεργά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και σε στελέχη και φίλους του Κινήματος που έχουν αποστασιοποιηθεί και κρατάνε αποστάσεις.
Όλοι θεώρησαν τις αναφορές του Δατσέρη προκλητικές και προσβλητικές για την ιστορία ενός Κινήματος, από έναν συνεργάτη του σημερινού προέδρου, που αναδείχθηκε στους κομματικούς διαδρόμους του ΠΑΣΟΚ, από την εποχή που ήταν φοιτητής τη δεκαετία του 1970, λειτουργώντας πάντα στο παρασκήνιο, φροντίζοντας πάντα να έχει καλές σχέσεις με διάφορα στελέχη και συστήματα των τριών τελευταίων πρόεδρων του ΠΑΣΟΚ (Σημίτη, Γιώργου και Βενιζέλου) με τους οποίους συνεργάστηκε.
Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος συνεργάτης του Βενιζέλου και επικεφαλής του Τομέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ προκαλούσε εχθρούς και «φίλους» της ηγεσίας με τα λεγόμενά του ή με διάφορα δημοσιεύματα που, ούτε λίγο, ούτε πολύ, τον παρουσίαζαν ως ένα στέλεχος περίπου εφάμιλλο ή και καλύτερο του ίδιου του Βενιζέλου!!!
Αυτήν τη φορά, όμως, τον οδήγησαν σε παραίτηση, δυο μέρες αργότερα, μια παραίτηση που έγινε δεκτή, ίσως και για να σταλεί ένα εσωκομματικό μήνυμα ότι τα λάθη πληρώνονται, ακόμα κι αν κοστίζουν σε φίλους και στενούς συνεργάτες.
Την περασμένη Δευτέρα, πάντως, ο οργανωτικός γραμματέας του ανύπαρκτου οργανωτικά κόμματος και στενός φίλος του Δατσέρη, Πάρις Κουκουλόπουλος, δήλωσε… ραδιοφωνικώς ότι μπορούν να βρεθούν ξανά με τα εκτός Κ.Ο. στελέχη στο συνέδριο, εφόσον όμως επιβεβαιώσουν, όλοι τους, όπως είπε χαρακτηριστικά, μη εξαιρώντας ούτε τον εαυτό του, την ιδιότητα του μέλους στις Τοπικές Οργανώσεις!!!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:09