search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 20:30
MENU CLOSE

Η λιτότητα είναι απαραίτητη, λέει ο Σαμαράς

15.11.2012 12:09
Η λιτότητα είναι απαραίτητη, λέει ο Σαμαράς - Media

Απαραίτητη χαρακτήρισε τη λιτότητα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Μάλτα, ενώ πρόσθεσε το 2013 υπολογίζει ότι η χώρα θα περάσει στην ανάκαμψη. Για «απύθμενο θράσος» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για υποταγή στην τρόικα.

Απαραίτητη χαρακτήρισε τη λιτότητα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Μάλτα, ενώ πρόσθεσε το 2013 υπολογίζει ότι η χώρα θα περάσει στην ανάκαμψη.

Αναφορικά με το χρέος ανέφερε ότι θα αντιμετωπιστεί μέσω των διαρθρωτικών αλλαγών στην οικονομία αλλά και στο πολιτικό σύστημα και υπογράμμισε ότι υπάρχει ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες των μέτρων λιτότητας, τα οποία οδηγούν στην ύφεση.

Με άλλα λόγια πρέπει να ενθαρρύνουμε εξ αρχής την ανάκαμψη με ορθό τρόπο. Χωρίς ανάκαμψη, παρά τη λιτότητα, τα ελλείμματα δεν θα υποχωρούν και το συνολικό χρέος θα εκραγεί», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Σαμαράς.

Τέλος μίλησε για την ανάγκη διατήρησης της κοινωνικής συνοχής δηλώνοντας ότι «κανένα πρόγραμμα δεν μπορεί να επιτύχει σε μία κοινωνία που καταρρέει».

«Ο κ. Σαμαράς με απύθμενο θράσος συνεχίζει να δίνει την εντύπωση ότι βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
 
«Δεν γνωρίζουμε αν η παρατεταμένη αισιοδοξία του για την «επιτυχία» του προγράμματος αφορά στην έκρηξη της ανεργίας και της φτώχειας και στην πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση που βιώνει η ελληνική κοινωνία ή στην πλήρη απουσία της κυβέρνησής του από τις διαπραγματεύσεις για το χρέος» συνεχίζει η ανακοίνωση.
 
«Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Σαμαράς συνεχίζει να ταξιδεύει στην Ευρώπη διακηρύσσοντας σε όλους τους τόνους την υποταγή του στην Τρόικα, όντας πλήρως απαξιωμένος στο εσωτερικό της χώρας» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 20:30