search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 02:04
MENU CLOSE

Αμετροεπής κι αμετανόητη Γερμανία

16.11.2012 09:24
Αμετροεπής κι αμετανόητη Γερμανία - Media

Η αλήθεια είναι ότι οι Γερμανοί το έχουν παρακάνει με τις προσβλητικές δηλώσεις.

Η αλήθεια είναι ότι οι Γερμανοί το έχουν παρακάνει με τις προσβλητικές δηλώσεις. Μια ο ένας, μια ο άλλος, σταθερά και με… γερμανική τάξη, μας καθυβρίζουν συστηματικά νυχθημερόν. Μας συμπεριφέρονται σαν χώρα υπό κατοχή και δεν κρατούν ούτε τα στοιχειώδη προσχήματα. Ο κάθε Γερμανός ξεκινά την προγραμματισμένη του μέρα βρίζοντας κι απαξιώνοντας τους «θλιβερούς» Έλληνες.
Ο κύριος Σόιμπλε σε καθημερινή βάση εδώ και τρία χρόνια εξαπολύει εναντίον μας μύδρους. Η εμμονή του, εκτός από ανεπίτρεπτη εμπάθεια, κρύβει και ρατσισμό, κάτι που είναι ανησυχητικό όταν αυτό εντάσσεται στη γνωστή παγκοσμίως γερμανική παράδοση επί του θέματος. Η Γερμανία μάς συμβουλεύει, μας παραδίδει μαθήματα, μας υποδεικνύει το καλό μας. Έχει αναλάβει, εκτός από τα χρέη μας, και… χρέη παιδαγωγού απέναντι στον λαό μας. «Η Ελλάδα πρέπει να λάβει το μάθημά της και να τιμωρηθεί αρκετά». Αυτό το «αρκετά» είναι που υποσυνείδητα μας ανησυχεί. Πόσο αρκετά πρέπει να λάβουμε το μάθημά μας; Με εκατό βουρδουλιές να μην το ξανακάνουμε; Να ελαττώσουμε τον μισθό μας, να κόψουμε το καφενείο μας, το μεσημεριανό φαΐ, τον καφέ, την ηλιοθεραπεία; Και μετά, πώς θα οδηγούμε γερμανικά αυτοκίνητα; Πώς διάβολο θα αγοράζουμε τις σούπερ συσκευές της Siemens; Πώς η Siemens, η ατόφια γερμανική εταιρεία, θα μιζάρει το πολιτικό μας σύστημα, για να βγαίνει ο Σόιμπλε και να μας παραδίδει μαθήματα οικονομίας και ανάπτυξης;
Η Γερμανία παραδίδει μαθήματα· ωστόσο το παρακάνει μερικές φορές, όπως ακριβώς το παράκανε και στο παρελθόν… Μπορεί ο δικός μας αριθμός να ξεπερνά σε χρέος το νούμερο των νεκρών των δύο Παγκοσμίων Πολέμων, μα το ζήτημα διορθώνεται. Η μνήμη κι ο γερμανικός εφιάλτης δεν διορθώνονται με τίποτα. Ούτε οι ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν χάρη στο κουσούρι της Γερμανίας να παραδίδει μαθήματα. Η οικονομία στα δικά μας έξοδα και στις γερμανικές δηλώσεις ίσως είναι ένας καλός και επωφελής τρόπος για να λυθούν πολλές «παρεξηγήσεις». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43