search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 06:54
MENU CLOSE

Αντιφασιστικό Μέτωπο Παιδείας

17.11.2012 22:00
Αντιφασιστικό Μέτωπο Παιδείας - Media

Από την πληροφορία ότι οι Γερμανοί νεοναζί έστειλαν τα συχαρίκια τους στην ελληνική Χρυσή Αυγή για τη στρατολόγηση νέων μελών μέσα στα σχολεία έως τη μαρτυρία της νηπιαγωγού από τη Λευκάδα…

Από την πληροφορία ότι οι Γερμανοί νεοναζί έστειλαν τα συχαρίκια τους στην ελληνική Χρυσή Αυγή για τη στρατολόγηση νέων μελών μέσα στα σχολεία έως τη μαρτυρία της νηπιαγωγού από τη Λευκάδα, Ασπασίας – Μάρθας Καρτέρη (την κατήγγειλε ανώνυμα γονέας σε βουλευτή της Χρυσής Αυγής, επειδή έβαλε τα παιδάκια να ζωγραφίσουν σημαίες και άλλων κρατών στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου), η ανάγκη δημοκρατικών «αναχωμάτων» στον εκφασισμό της εκπαίδευσης παρουσιάζεται επιτακτική. Γιατί η Χρυσή Αυγή έχει επιρροή στη νεολαία; Ίσως γιατί, κυρίως μέσα από την τηλεόραση, θεωρείται must να περιφρονείς τη διαφορετικότητα και να χασκογελάς με χαστούκια… Απαντήσεις στο ερώτημα έδωσαν και κάποιοι εκπαιδευτικοί όλων των ηλικιών που αποφάσισαν να δράσουν άμεσα. Ήδη συγκροτήθηκε το Αντιφασιστικό Μέτωπο Παιδείας, που βασίζει τη δύναμή του στην καταλυτική επίδραση του πολιτισμού στον παιδικό – νεανικό ψυχισμό. Τα αποτελέσματα της αξιόλογης αυτής πρωτοβουλίας θα φανούν σε βάθος χρόνου: Σχολικές εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα με λογοτεχνικά κείμενα, προβολές ταινιών και τραγούδι φορτωμένες με μνήμες και πνεύμα αλληλεγγύης. Δεν είναι τυχαίο ότι με αφορμή τη φετινή 17η του Νοέμβρη στο πλάι του Αντιφασιστικού Μετώπου Παιδείας στέκονται πολλοί καλλιτέχνες από τον χώρο της μουσικής, του θεάτρου και του κινηματογράφου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 06:45