search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:11
MENU CLOSE

Ποινική δίωξη για το Corpus Christi

16.11.2012 09:33
Ποινική δίωξη για το Corpus Christi - Media

Για καθύβριση θρησκεύματος και κακόβουλη βλασφημία από κοινού και κατ' εξακολούθηση κατηγορούνται οι συντελεστές αλλά και οι ηθοποιοί της πολυσυζητημένης παράστασης Corpus Christi.

Για καθύβριση θρησκεύματος και κακόβουλη βλασφημία από κοινού και κατ' εξακολούθηση κατηγορούνται οι συντελεστές αλλά και οι ηθοποιοί της παράστασης Corpus Christi.
 
Οι εν λόγω κατηγορίες έλαβαν χώρα μετά την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον τους από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, που βασίστηκε στη μήνυση του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος υποστήριζε ότι καθυβρίζεται το θρήσκευμα. Την ίδια ώρα εκκρεμεί στην Εισαγγελία η προκαταρκτική εξέταση που είχε παραγγελθεί, κατόπιν παρέμβασης και του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, για τα έκτροπα που είχαν συμβεί από παραθρησκευτικές οργανώσεις, μέλη των οποίων, μαζί με βουλευτές της Χρυσής Αυγής, είχαν προπηλακίσει ηθοποιούς, συντελεστές και θεατές στην πρεμιέρα της παράστασης στις 12 Οκτωβρίου, ενώ είχαν καταφέρει να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, να μπουν μέσα στο θέατρο και να διακόψουν την παράσταση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:10