search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:51
MENU CLOSE

Μια επέτειος στην καμπή της ιστορίας

16.11.2012 10:48
Μια επέτειος στην καμπή της ιστορίας - Media

Τριάντα εννιά χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου η  έκπτωση της χώρας σε όλα τα επίπεδα κραυγάζει: οικονομία, βιοτικό επίπεδο, αξίες σαρώνονται καθημερινά.

Τριάντα εννιά χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου η  έκπτωση της χώρας σε όλα τα επίπεδα κραυγάζει: οικονομία, βιοτικό επίπεδο, αξίες σαρώνονται καθημερινά.
Εδώ και τρία χρόνια η ιστορία ξαναγράφεται με ραγδαίους ρυθμούς: αυτοί που κυβέρνησαν και αναρριχήθηκαν με διάφορους τρόπους σε υψηλά πόστα της εκάστοτε κυβέρνησης και της Δημόσιας Διοίκησης, αλλά και της οικονομικής κι επιχειρηματικής ελίτ – όλοι αυτοί έδρασαν εν χορώ – καταδικάζουν τη Μεταπολίτευση που οι ίδιοι διαμόρφωσαν, σε μια προσπάθεια να αποσείσουν από πάνω τους τις ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση. Ταυτόχρονα, ευαγγελίζονται μια «νέα Ελλάδα», την οποία όσο και να εξωραΐσουν στα λόγια, οι περισσότεροι πλέον έχουν πάρει χαμπάρι για τι πράγμα μιλάμε: ένα καθεστώς οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής ανελευθερίας.
Πάνω σε αυτό το κλίμα («μαζί με τα νερά πετάμε και το μωρό»), που καλλιεργήθηκε με τη συνέργεια αρκετών «εκπροσώπων» (εντός πολλών εισαγωγικών) της γενιάς του Πολυτεχνείου, ήρθε να πατήσει η Χρυσή Αυγή επιχειρώντας να αμαυρώσει τη μνήμη των νεκρών και το περιεχόμενο της εξέγερσης.
Προφανώς, το ξανά επίκαιρο σύνθημα «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» πρέπει κι αυτό να αποδομηθεί, το ίδιο και κάθε προσπάθεια κοινωνικής εναντίωσης στις σημερινές οικονομικές δικτατορίες και τους εμπνευστές τους.
Μόνο που τη δουλειά αυτή μπορεί να την κάνει καλύτερα, ήτοι πλήρως απενοχοποιημένα και ακομπλεξάριστα, η Χρυσή Αυγή απ' ό,τι φαίνεται….
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:50