search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 04:12
MENU CLOSE

Ιταλία: Έριχναν δακρυγόνα μέσα από το υπουργείο Δικαιοσύνης!

16.11.2012 15:38
Ιταλία: Έριχναν δακρυγόνα μέσα από το υπουργείο Δικαιοσύνης! - Media

Σάλος στην Ιταλία μετά τη δημοσίευση βίντεο στον ιστότοπο της εφημερίδας La Republica όπου φαίνεται καθαρά πως κατά τις προχθεσινές διαδηλώσεις εκτοξεύθηκαν δακρυγόνα από ένα παράθυρο ορόφου του ιταλικού υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σάλος στην Ιταλία μετά τη δημοσίευση βίντεο στον ιστότοπο της εφημερίδας La Republica όπου φαίνεται καθαρά πως κατά τις προχθεσινές διαδηλώσεις εκτοξεύθηκαν δακρυγόνα από ένα παράθυρο ορόφου του ιταλικού υπουργείου Δικαιοσύνης.
 
Το παράθυρο αυτό βρίσκεται μάλιστα ακριβώς πάνω από το γραφείο της υπουργού Δικαιοσύνης Πάολα Σεβερίνο.
 
«Εκφράζω την έντονη ανησυχία μου. Θα διεξαχθεί έρευνα. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι τα δακρυγόνα δεν αποτελούν μέρος του εξοπλισμού των αστυνομικών που υπηρετούν μόνιμα στο υπουργείο», δήλωσε η Σεβερίνο.
 
Το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα ανακοίνωσε ότι πρόκειται να καταθέσει ερώτηση στην βουλή «διότι η εξακρίβωση της αλήθειας υπηρετεί το συμφέρον των διαδηλωτών, των αστυνομικών και της κοινής γνώμης».
 
Η υπουργός Εσωτερικών Ανναμαρία Καντσελιέρι ωστόσο, αν και ανέφερε πως «θα αποδοθούν ευθύνες και θα εντοπισθούν οι αστυνομικοί που προέβησαν σε πράξεις βίας», δικαιολόγησε έμμεσα τους αστυνομικούς.
«Οι αστυνομικοί εργάσθηκαν υπό ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλη η Ρώμη, την περασμένη Τετάρτη, έβραζε και είμαστε υποχρεωμένοι να λάβουμε υπόψη μας όλα τα φωτογραφικά ντοκουμέντα», ανέφερε η Κανστελιέρι.
 
Η ιταλική δημόσια τηλεόραση RAI μετέδωσε εικόνες αιμόφυρτων διαδηλωτών, πεσμένων στο έδαφος, που συνέχιζαν να δέχονται χτυπήματα των αστυνομικών που έκαναν χρήση γκλομπ, καθώς και δυο φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζεται ένας αστυνομικός να χτυπά απομονωμένο διαδηλωτή στον αυχένα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15