search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:05
MENU CLOSE

Λίστα με αλλοδαπούς καταστηματάρχες ζητά το Α.Τ. Περάματος

16.11.2012 16:11
Λίστα με αλλοδαπούς καταστηματάρχες ζητά το Α.Τ. Περάματος - Media

Στη Βουλή φέρνει το ΚΚΕ την "πρωτοβουλία" του Αστυνομικού τμήματος Περάματος με την οποία ζητά από το Δήμο όλα τα στοιχεία των αλλοδαπών ιδιοκτητών καταστημάτων της περιοχής

Στη Βουλή φέρνει το ΚΚΕ την "πρωτοβουλία" του Αστυνομικού τμήματος Περάματος με την οποία ζητά από το Δήμο όλα τα στοιχεία των αλλοδαπών ιδιοκτητών καταστημάτων της περιοχής.
 
Το συγκεκριμένο αίτημα προκαλεί εύλογα ερωτηματικά, καθώς έρχεται στον απόηχο των προκλητικών ερωτήσεων της ναζιστικής "Χρυσής Αυγής" για τον αριθμό των παιδιών μεταναστών που φιλοξενούνται σε δημοτικούς σταθμούς και των μεταναστών φοιτητών που…
 
Παράλληλα σημειώνεται η δράση της Χρυσής Αυγής στην περιοχή όπως και η ρατσιστική επίθεση σε μετανάστες στο Πέραμα στις 12/6/2012 που είχε σαν αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό ενός 24χρονου Αιγύπτιου(φωτό).
 
Στην ερώτησή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ επισημαίνουν προς τον αρμόδιο υπουργό:
 
«Το συγκεκριμένο αίτημα προκαλεί εύλογα ερωτηματικά, καθώς έρχεται στον απόηχο των προκλητικών ερωτήσεων της ναζιστικής «Χρυσής Αυγής» για τον αριθμό των παιδιών μεταναστών που φιλοξενούνται σε δημοτικούς σταθμούς και των μεταναστών φοιτητών που φιλοξενούνται στις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου του Αιγαίου. Εύλογες ανησυχίες γεννιούνται και από το γεγονός ότι πληθαίνουν οι επιθέσεις, οι απειλές και η τρομοκρατία σε βάρος αλλοδαπών βιοπαλαιστών καταστηματαρχών από φασιστικές οργανώσεις και συμμορίες, χωρίς να έχει εκδηλωθεί αντίστοιχη ευαισθησία από τις αστυνομικές αρχές. Τέλος ακόμη περισσότερες ανησυχίες προκαλούνται από τις αυξανόμενες καταγγελίες για ανοχή, συγκάλυψη ακόμη και συνενοχή εκ μέρους αστυνομικών υπαλλήλων στα καθημερινά κρούσματα ρατσιστικής βίας σε βάρος μεταναστών.
 
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:

– Ποιος διέταξε την ανάληψη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας του Αστυνομικού Τμήματος Περάματος
– Έχουν προχωρήσει και άλλα Αστυνομικά Τμήματα και υπηρεσίες σε αντίστοιχες ενέργειες;
– Ποιο σκοπό εξυπηρετεί η συγκέντρωση των στοιχείων αλλοδαπών καταστηματαρχών από την Αστυνομία;
 
Οι βουλευτές
 
Διαμάντω Μανωλάκου
 
Γιάννης Γκιόκας
 
Χρήστος Κατσώτης»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:03