search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:39
MENU CLOSE

Ειρηνικά ολοκληρώθηκε η πορεία για την 39η επέτειο του Πολυτεχνείου

17.11.2012 07:52
Ειρηνικά ολοκληρώθηκε η πορεία για την 39η επέτειο του Πολυτεχνείου - Media

Χωρίς επεισόδια ολοκληρώθηκε η μαζική πορεία προς τις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ για την 39η επέτειο του Πολυτεχνείου αλλά και κατά της επέμβασης του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Χωρίς επεισόδια ολοκληρώθηκε η μαζική πορεία προς τις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ για την 39η επέτειο του Πολυτεχνείου αλλά και κατά της επέμβασης του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.
 
Σε όλους τους δρόμους περιμετρικά της αμερικάνικης και γερμανικής πρεσβείας, του Πολυτεχνείου, της Βουλής και των υπουργείων υπήρχε έντονη αστυνομική παρουσία, ενώ δυνάμεις των ΜΑΤ ακολουθούσαν συνεχώς τα μπλοκ των αντιεξουσιαστών.
 
Η συμμετοχή στην πορεία σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ξεπέρασε τις 15.000 συνθήματα για το Πολυτεχνείο, την κυβερνητική πολιτική και την επέμβαση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.
 
 Διαβάστε αναλυτικά το χρονικό της σημερινής κινητοποίησης:

21:15 Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά και πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της πορείας προσήχθησαν 50 άτομα.

20:45 Άνοιξαν όλοι οι σταθμοί του Μετρό εκτός από αυτόν του Συντάγματος.

20:30 Διαδηλωτές καίνε τη σημαία του Ισραήλ.

20:10 Η πορεία έφτασε στην ισραηλινή πρεσβεία ενώ μικροεπεισόδια γίνονται στην πλατεία Εξαρχείων.


19:50 Ο σύνδεσμος του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας έβγαλε πανό στο οποίο έγγραφε το σύνθημα «Η χούντα δεν τελείωσε το ’73».

19:40 Σύμφωνα με το patrastimes.gr η οδός Γούναρη της Αχαϊκής πρωτεύουσας έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης.


19:35 Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας έδωσε το «πράσινο φως» για τη συνέχιση της πορείας προς την πρεσβεία του Ισραήλ.

19:30 Κινείται το μπλοκ του ΚΚΕ, ενώ οι αντιεξουσιαστές αποχωρούν προς Αλεξάνδρας.

19:25 «Ο αποκλεισμός είναι πολιτική απόφαση και είναι τεράστια συνταγματική εκτροπή» δήλωσε ο Δημήτρης Στρατούλης απευθυνόμενος στους διαδηλωτές.

19:20 Σύμφωνα με πληροφορίες η ΓΑΔΑ δεν επιτρέπει τη συνέχιση της πορείας προς την πρεσβεία του Ισραήλ καθώς δεν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

19:00 Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης ενημέρωσε από τα μεγάφωνα τους διαδηλωτές του κόμματος πως η αστυνομία διαρρέει ότι θα αφήσει μόνο το ΚΚΕ να περάσει προς την Ισραηλινή πρεσβεία κάτι το οποίο δεν επιθυμεί το κόμμα καθώς ζήτησε από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης να περάσουν όλοι οι διαδηλωτές.

18:50 Διάβημα προς τον υπουργό Δημοσίας Τάξης Ν. Δένδια έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για να συνεχιστεί η πορεία του κόμματος του προς την ισραηλινή πρεσβεία.
 
18:40 Στο Χίλτον η πορεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

18:30 Οι δυνάμεις των ΜΑΤ σχηματίζουν και τρίτη σειρά προστασίας της Αμερικανικής πρεσβείας.


(Η φωτογραφία είναι από το newsit.gr)

18:25 Αποχωρούν τα πρώτα μπλοκ προς τους Αμπελόκηπους.

18:00 Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας οι διαδηλωτές είναι από 8.000 μέχρι 10.000, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι ξεπερνούν τις 15.000.

17:20 Ξεκίνησε η πορεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

17:10 Διαδηλωτές αποδοκιμάζουν τις δυνάμεις των ΜΑΤ έξω από τη Βουλή.

17:00 Με συνοδεία των ΜΑΤ οι αντιεξουσιαστές προχωρούν προς την αμερικανική πρεσβεία.

16:40 Ξεκινάνε τα μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ αυτήν την ώρα από την πλατεία Κλαυθμώνος.

16:30 Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ βρίσκονται στην Ομόνοια απ’ όπου σε λίγη ώρα θα ξεκινήσουν την πορεία τους προς τις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ

16:20 Στην Αμερικάνικη πρεσβεία η πορεία.

15:50 Στην Ακαδημίας η πορεία.

15:30 Στο Σύνταγμα η αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου.

15:05 Στην κεφαλή της πορείας η σημαία.

15:00 Στην Κλαυθμώνος έχει φτάσει το κίνημα "Δεν πληρώνω".

14:50 Δύο κλούβες των ΜΑΤ έχουν κλείσει την οδό Αμαλίας.


(Η φωτογραφία είναι από το enikos.gr)

14:45 Κάλεσμα νεκρών αυτή την ώρα στο Πολυτεχνείο.

14:10 Ξεκίνησε η πορεία.

13:50 Σε 10 λεπτά κλείνουν οι πύλες του Ιδρύματος.

12:30 Ολοκληρώθηκε πορεία μαθητών στην Πάτρα οι οποίοι κρατούσαν πανό με υπογραφή «Ανυπάκουοι μαθητές».


 
Νωρίς το μεσημέρι έγινε πορεία από τους «Αγανακτισμένους Μοτοσικλετιστές Ελλάδος» η οποία σταμάτησε έξω από το Πολυτεχνείο. 

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά η πορεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ θα περάσει από την αμερικάνικη πρεσβεία και θα συνεχίσει στη λεωφόρο Κηφισίας προκειμένου να προσεγγίσει την πρεσβεία του Ισραήλ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους εκτεταμένους βομβαρδισμούς που γίνονται τις τελευταίες ημέρες στη Γαζα.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας καταθέτοντας στεφάνι το πρωί στο χώρο του Πολυτεχνείου δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «το μήνυμα του Πολυτεχνείου δεν πρόκειται να σβήσει».

Νωρίτερα εκ μέρους του ΚΚΕ η Λουίζα Ράζου, μέλος του Π.Γ της Κ.Ε του κόμματος αφού κατέθεσε στεφάνι δήλωσε ότι «όπως και τότε έτσι και σήμερα, ο λαός μπορεί να γυρίσει την πλάτη στις διαχειριστικές λογικές που τον πτωχεύουν καθημερινά, να διαμορφώσει τη συμμαχία του με τα άλλα λαϊκά στρώματα, την εργατική τάξη, τη νεολαία και να αντιπαρατεθεί με την πολιτική των μονοπωλίων της ΕΕ και του ΔΝΤ».


 
Υπενθυμίζεται ότι από τις 12 το μεσημέρι παραμένουν κλειστοί οι σταθμοί μετρό του Συντάγματος, Πανεπιστήμιο, Ευαγγελισμός, Μέγαρο Μουσικής, Αμπελόκηποι, Μοναστηράκι και Ακρόπολη, ενώ από τις 2 μετά το μεσημέρι θα κλείσουν και οι σταθμοί Πανόρμου, Κατεχάκη και Εθνική Άμυνα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:37