search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:10
MENU CLOSE

Συμφωνία για εκεχειρία στη Γάζα

20.11.2012 08:23
Συμφωνία για εκεχειρία στη Γάζα - Media

Εκεχειρία θα κηρυχθεί εντός της νύχτας στη Γάζα σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα αραβικά δίκτυα μετά από τον 7ημερο βομβαρδισμό από το Ισραήλ ο οποίος είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 115 Παλαιστίνιοι.

Εκεχειρία θα κηρυχθεί εντός της νύχτας στη Γάζα σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα αραβικά δίκτυα μετά από τον 7ημερο βομβαρδισμό από το Ισραήλ ο οποίος είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 115 Παλαιστίνιοι.
 
Κυρίαρχη θέση στην εξεύρεση λύσης, κατέχει η Αίγυπτος στην οποία έφτασε χθες ο γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Γκι-Μουν όπου και θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της χώρας, Μοχάμεντ Μούρσι. Ο Μπαν Γκι-Μουν αναμένεται επίσης να βρεθεί τις επόμενες ημέρες στην Ιερουσαλήμ για να συναντήσει τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπεντζαμίν Νετανιάχου.
 
Όπως μεταδίδει το Reuters στο Ισραήλ αναμένεται να αφιχθεί σήμερα η ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον και σύμφωνα με ισραηλινή πηγή, αύριο θα συναντηθεί και αυτή με τον Μ. Νετανιάχου.
 
Στη Λωρίδα της Γάζας θα βρίσκονται σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών του Αραβικού Συνδέσμου ενώ ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο
Βέστερβέλε βρίσκεται από χθες στην περιοχή και έχει διαδοχικές συναντήσεις και με τις δυο πλευρές.
 
Από την πλευρά του ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν, κατηγόρησε την κυβέρνηση Νετανιάχου για «τρομοκρατία» και παράλληλα, ζήτησε από τον ΟΗΕ -τον οποίο κατηγόρησε για μεροληπτική στάση κατά των μουσουλμάνων – να αναληφθεί «ειλικρινής δράση» για τη Γάζα.
 
Νωρίτερα η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ πέταξε φυλλάδια με τα οποία κάλεσε τους Παλαιστίνιους που μένουν κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους το συντομότερο δυνατόν. Η κίνηση αυτή ενίσχυσε τα όσα κυκλοφορούσαν περί χερσαίας επίθεσης.
 
Στο μεταξύ μια ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τη Λωρίδα της Γάζας έπεσε σε σπίτι της πόλης  Rishon LeZion, ενώ άλλες δυο έπληξαν την Ιερουσαλήμ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:10