search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 05:46
MENU CLOSE

Κάθε στάση και βοήθειά μας

20.11.2012 09:58
Κάθε στάση και βοήθειά μας  - Media

Θα συμφωνήσω με την κυρία Πιπιλή ως προς την πρότασή της να μετονομαστούν οι σταθμοί του μετρό που φέρουν ονόματα αγίων.

Θα συμφωνήσω με την κυρία Πιπιλή ως προς την πρότασή της να μετονομαστούν οι σταθμοί του μετρό που φέρουν ονόματα αγίων. Πριν απ’ όλα, εκτός του ότι μας μπερδεύουν, καθώς προτείνει και το τυπικόν της θρησκείας δεν είναι ανάγκη να αναφέρουμε επί ματαίω το όνομα των αγίων κάθε τόσο, ούτε να αναγκαζόμαστε να τους βλαστημάμε που πήραμε τον συρμό μας λάθος κι αλλάξαμε… συρμό! Από τον Άγιο Δημήτριο στον Άγιο Αντώνιο και από την Αγία Παρασκευή στον Άγιο Ιωάννη, η διαδρομή εμπλουτίζεται από μια σειρά σταθμών που μας δημιουργούν ψυχολογικά προβλήματα. Για παράδειγμα, ο Ευαγγελισμός – θρησκευτικού επίσης συνειρμού – μας συνδέει άμεσα με τις αρρώστιες και τις κακοδαιμονίες του ΕΣΥ. Το Σύνταγμα επίσης είναι μια τραυματική στάση και γι’ αυτό τις περισσότερες φορές κλειστή. Θα μπορούσαμε μάλιστα να την παρακάμπτουμε, μη λέμε ότι έχουμε και περίσσιες στάσεις. Το Πανεπιστήμιο επίσης είναι στάση που μας καταρρακώνει, μια και μας υπενθυμίζει τα μαύρα χάλια της Παιδείας μας και τους… λαμπρούς μας πανεπιστημιακούς δασκάλους. Το ίδιο κι η Ομόνοια, ένα μέρος αμφισβητούμενης κυριαρχίας…
Ωραία η πρόταση και συμφωνούμε, ωστόσο ας περιμένει λίγο, μια και προέχει να ξαναβρούμε τις χαμένες μας δουλειές, να ξεχρεώσουμε, να κάνουμε λίγο κέφι… και μετά αλλάζουμε και τους αγίους και τους δαίμονές μας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15