search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 06:33
MENU CLOSE

Η απάντηση της Φλώρας Μπαμπινιώτη στις κατηγορίες περί ασέλγειας

20.11.2012 12:18
Η απάντηση της Φλώρας Μπαμπινιώτη στις κατηγορίες περί ασέλγειας - Media

Απάντηση στις κατηγορίες περί ασέλγειας δίνει μέσω του δικηγόρου της, η Φλωρίνα Μπαμπινιώτη. Όπως αναφέρει, οι κατηγορίες των γονέων της μαθήτριας έχουν διαψευστεί.

Απάντηση στις κατηγορίες περί ασέλγειας δίνει μέσω του δικηγόρου της, η Φλωρίνα Μπαμπινιώτη.

Όπως αναφέρει, οι κατηγορίες των γονέων της μαθήτριας έχουν διαψευστεί σημειώνοντας πως τέσσερις Εισαγγελείς που ερεύνησαν διαδοχικά την υπόθεση, έκριναν πως δεν υπάρχουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες.

Ολόκληρη η δήλωση του δικηγόρου της, Ηλία Γ. Αναγνωστόπουλου:

"Ως συνήγορος της Φλώρας Μπαμπινιώτη επισημαίνω τα εξής σε σχέση με διάφορα δημοσιεύματα για την εκκρεμή υπόθεσή της:
1. Τέσσερις Εισαγγελείς που ερεύνησαν διαδοχικά την υπόθεση, έκριναν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που επιβεβαιώνουν την καταγγελία των γονέων της πρώην μαθήτριας και πρότειναν την αθώωση της κ. Μπαμπινιώτη.
2. Ο Άρειος Πάγος ανήρεσε το προηγούμενο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών και αθώωσε την εντολίδα μου για το μεγαλύτερο μέρος των κατηγοριών.
3. Οι καταγγελίες των γονέων της πρώην μαθήτριας έχουν διαψευστεί κατ’ επανάληψη και επισήμως από την ίδια.
4. Η παραπομπή της κ. Μπαμπινιώτη δεν έχει γίνει αμετάκλητη, η ίδια, δε, έχει δικαίωμα να τεκμαίρεται αθώα και να γίνεται σεβαστή η προσωπικότητα και η οικογενειακή και προσωπική ζωή της.
5. Οι αναφορές στον πατέρα της εντολίδος μου Γεώργιο και στις (πρώην ή νυν) ιδιότητες του ιδίου είναι άσχετες με την υπόθεση και δεν εξυπηρετούν κανένα θεμιτό σκοπό.
6. Η αναφορά σε ανώνυμες «πηγές» περί δήθεν εμπλοκής της εντολίδος μου σε άλλο περιστατικό είναι κακόβουλες και συκοφαντικές.
7. Ο σεβασμός των άμεσα ενδιαφερομένων προσώπων και των θεσμών επιβάλλει τον διακριτικό χειρισμό της υποθέσεως και την αποφυγή ανακριβειών, υπερβολών και περιττών χαρακτηρισμών".

Υπενθυμίζεται πως έχει ασκηθεί ποινική δίωξη με την κατηγόρια της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκου εναντίον της κόρης του πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπουργού Παιδείας, Γιώργου Μπαμπινιώτη.
 
Σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών η Φλωρίτα Μαρία Μπαμπινιώτη, το 2008, ως καθηγήτρια στο Αρσάκειο είχε συνάψει «ανήθικη σχέση με ανήλικη μαθήτρια».

Όταν η υπόθεση δημοσιοποιήθηκε η κ. Μπαμπινιώτη υπέβαλε την παραίτησή της αλλά λίγο καιρό μετά επαναπροσλήφθηκε στο Αρσάκειο και τοποθετήθηκε στο γραφείο του πατέρα της Γιώργου Μπαμπινιώτη, έχοντας όμως μόνον διοικητικά καθήκοντα.

Το Συμβούλιο Εφετών,  με το υπ’ αρ.  2788/2012 βούλευμά του έκρινε και πάλι ότι η καθηγήτρια πρέπει να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24